Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băieţel a murit în urma unei crize de astm, după ce mama îi folosise inhalatorul pentru a consuma droguri, în UK. Copilul, găsit în condiţii mizere

O mamă a folosit inhalatorul de astm al fiului ei pentru a consuma droguri, potrivit anchetatorilor. Copilul, care dormea în condiţii mizerabile, pe o canapea, îmbrăcat în haine subţiri şi murdare, a fost găsit mort în grădină, după un atac de astm.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.04.2022, 10:58

Hakeem Hussain, în vârstă de șapte ani, a fost găsit mort de paramedici în pijama, în condiții aproape de îngheț, în fața casei din Birmingham, în jurul orei 7:30, pe 26 noiembrie 2017. Mama lui, Laura Heath, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzată de ucidere din culpă. Femeia a recunoscut patru acuzaţii de cruzime împotriva copilului, între care neglijenţă, expunere la heroină şi cocaină crack.

Băiatul trăia în condiţii mizere şi nu era îngrijit corespunzător

Imaginile văzute de jurați la deschiderea procesului și publicate ieri de poliția din West Midlands, dezvăluie o proprietate plină de gunoaie, acolo unde a fost găsit mort băiatul. Inhalatoarele pentru astm ale lui Hakeem erau învelite în folie, lângă drogurile mamei sale. Procurorii susțin că Laura a folosit inhalatoarele fiului ei pentru a „consuma droguri”, adăugând că drogurile au devenit „prima prioritate” în viața ei. De asemenea, Hakeem a fost pus să doarmă pe o canapea în condiții mizere, în timp ce puloverul lui mirosea a urină, iar uniforma de școală mirosea a țigări, au spus profesorii săi în instanță.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU LOCUINŢA ÎN CARE TRĂIA COPILUL

Pe acelaşi subiect

Laura și Hakeem se mutaseră de la o proprietate de pe Long Acre într-o casă din apropiere de Cook Street, în zilele dinaintea morții sale și mergeau deseori între cele două proprietăţi. Alte imagini arată grămezi de saci și cutii în interiorul unui pătuț, precum și alte camere „mizerabile” despre care se spunea că „miroseau a fum brut”, au spus jurații.

Respirația lui Hakeem s-a înrăutățit „de la o zi la alta” și, cu o noapte înainte de a fi găsit mort, a ieșit singur afară să ia puțin aer. Nu a fost găsit niciun medicament lângă tupul său și, ulterior, o autopsie a concluzionat că cauza morții lui a fost exacerbarea acută a astmului bronșic. Băiatul era cunoscut de serviciile sociale și a fost clasificat drept „vulnerabil” din cauza problemelor legate de acasă. O întâlnire cu Protecția Copilului a avut loc cu două zile înainte de moartea sa, unde o asistentă a școlii a avertizat că Hakeem riscă să moară și ar trebui să fie îndepărtat de mama sa. Însă, asistenții sociali au decis că nu ar trebui să fie scos din grija mamei sale, în ciuda faptului că ea era considerată „un risc grav de vătămare”.

Prietenii şi familia ştiau situaţia în care trăia copilul

Prietenii mamei au povestit, de asemenea, instanței cum au văzut-o consumând droguri de clasa A în timp ce Hakeem se simțea rău în camera alăturată - cu doar 24 de ore înainte de a muri. Un apel la 999 a fost făcut de femeie în ziua fatidică, în care a spus: Nu mai poate fi salvat, a murit”.

Se presupune că Laura dormea după ce a consumat heroină în noaptea în care Hakeem a suferit atacul fatal de astm, a auzit instanța. Juriului i s-a spus anterior că prietenul mamei, Tim Busk, care a murit între timp, a fost cel care a descoperit corpul neînsuflețit al lui Hakeem.

Un băieţel a murit în urma unei crize de astm, după ce mama îi folosise inhalatorul pentru a consuma droguri, în UK

Profimedia

Matthew Brook, de la urmărirea penală, a spus că femeia a sunat 999 la 7.37 dimineața.

„E mort... fiul meu. A ieşit afară când noi dormeam pentru că are astm și a adormit, e mort. Trebuie să se fi trezit și să se fi dus afară ca să poată respira. Are astm. A adormit afară. Trebuie să fi făcut ceva. Nu m-a trezit”, a explicat atunci.

Discuţia dintre mamă şi dispecer, după ce a chemat ambulanţa

Potrivit datelor făcute publice în instanţă, dispecerul de la 999 s-a oferit să o ajute pe Laura pentru a-i face manevrele de rim ajutor, însă femeie i-a răspuns simplu: „A murit...e albastru şi e înţepenit. Nu mai poate fi salvat, a murit”. Inculpata, înecată în lacrimi, a mai putut fi auzită în acel moment spunând: „Este copilul meu...copilul meu”

O ambulanţă a fost trimisă la adresă, dar paramedicii au concluzionat rapid că Hakeem nu dă „semne de viață” și moartea sa a fost confirmată la ora 7:45.

„Poliția a intervenit pe Cook Street și a vorbit cu doamna Heath în dormitor și a întrebat-o unde dormea Hakeem. Ea a spus că s-a culcat pe la 22:00 și l-a verificat la 23:00. Ea a dormit în același pat și la un moment dat în timpul nopții Hakeem se trezise să ia aer curat, deoarece suferea de astm bronșic sever. Laura Heath le-a spus ofițerilor că a stat acolo abia noaptea trecută și că locuia în mod normal la Long Acre, în Nechells”, a declarat Matthew Brook.

Mama a fost arestată la 9:45 în aceeaşi dimineaţă. A recunoscut că a cheltuit 55 de lire sterline pe heroină și cocaină crack în ziua morții fiului ei și a folosit un „tub de plastic” de la inhalatorul copilului pentru a consuma droguri. Laura a descris cum l-a descoperit pe Hakeem „înghețat” și cu „buzele albastre”, după ce prietenul ei Tim i-a descoperit cadavrul.

„Am avut trei pungi de câte 10 lire sterline pe tot parcursul zilei. Hakeem era în regulă la computer, se simțea rău cu pieptul în ultimele două zile, s-a culcat pe la 22:00. Am fumat ce mi-a mai rămas și m-am culcat cu Hakeem. A doua zi dimineață, Tim mi-a spus că Hakeem era mort. Am deschis ochii și Hakeem nu era acolo. A spus că fiul meu a murit. L-a adus de afară. Era pe canapea, știa că a murit. Înghețase și buzele îi erau albastre. Am încercat să-i deschid gura pentru a face RCP. Am sunat la ambulanță și apoi au venit. Am avut o senzație că a ieșit noaptea și a adormit afară”, a povestit ea poliţiştilor.

Femeia folosea inahalatorul copilului pentru a consuma droguri

A mărturisit de asemenea că băiatul mergea regulat către o ușă din spate” pentru a lua puțin aer proaspăt când avea un atac de astm, atunci când stăteau în locuinţa de pe Cook Street. A negat însă că fumatul a împiedicat-o să „se trezească când Hakeem avea nevoie de ea”.

Juraților li s-a mai spus astăzi că plămânii lui Hakeem erau atât de extinși încât i-au suprapus inima. Nicotina din fumatul pasiv a fost găsită și în organismul său în urma unei autopsii, în decembrie 2017, a auzit instanța. Dr. Roger Malcomson, un consultant patolog pediatru, a concluzionat că cauza morții lui Hakeem a fost exacerbarea acută a astmului.

Un băieţel a murit în urma unei crize de astm, după ce mama îi folosise inhalatorul pentru a consuma droguri, în UK

Profimedia

„Astmul este un proces inflamator, provoacă îngustarea căilor respiratorii și poate provoca dificultăți de respirație, respirație șuierătoare sau moarte. Aceasta este o stare de lungă durată. Este mereu acolo. La unii oameni, inflamația se poate agrava brusc, este o exacerbare acută. Acest lucru poate pune viața în pericol și poate ucide. L-am considerat pe Hakeem ca fiind slăbit, are greutatea ușor sub medie pentru vârsta lui, dar creșterea lui nu a fost oprită. Arăta foarte slab pentru vârsta lui, obrajii scobiți și puțin slăbit. Membrele lui erau foarte subțiri și părul neîngrijit”, a declarat patologul. Întrebat dacă a existat ceva „anormal” în timpul autopsiei, doctorul Malcomson a spus că plămânii lui erau „hiperextinși” și „într-o poziție diferită de cea a unei persoane normale”.

Cauza morţii băiatului

Dr. Robert Smith, un consultant toxicolog judiciar la Spitalele Universitare din Leicester NHS Trust, a dat, de asemenea, mărturie în cadrul procesului de astăzi. După ce a efectuat un raport de toxicologie pe 11 ianuarie 2018, dr. Smith a confirmat că medicamentul cu salbutamol - de la un inhalator - a fost găsit în sistemul lui Hakeem. Nicotina și componenta sa de descompunere, cotinina, au fost găsite și în sângele lui Hakeem prin „expunerea la nicotină sau fumatul pasiv”.

„Nicotina a fost prezentă în sânge, aceasta este din cauza fumatului pasiv sau a expunerii la nicotină cu aproximativ 14 ore înainte de moarte. Sertitide, un inhalator care conține salmeterol și fluticazonă, care ajută la reducerea inflamației, nu a fost găsit. Hakeem nu folosise inhalatorul cu prevenție între 32 și 40 de ore înainte de moarte”, a adăugat dr. Smith.

Mama neagă acuzaţia de omucidere din cauaz unei neglijenţe grave. Ea a recunoscut patru acuzații de cruzime împotriva copiilor legate de neglijență, prin faptul că nu i-a asigurat supravegherea medicală adecvată și l-a expus la heroină și cocaină crack.

Colegii şi prietenii lui Hakeem, elevi la Academia Primară Nechells acolo unde şi el învăţa, au primit consiliere şi sprijin după decesul acestuia.

Procesul este în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un băieţel a murit în urma unei crize de astm, după ce mama îi folosise inhalatorul pentru a consuma droguri, în UK. Copilul, găsit în condiţii mizere