Antena Meniu Search
x

Video Faţetele dentare, soluţia pentru obţinerea unui zâmbet perfect. Paşii de urmat pentru o dantură sănătoasă

Un zâmbet larg deschide multe uşi. Însă când dantura nu este perfectă, putem avea reţineri în a-l afişa. Există însă soluţii mai puţin costisitoare decât un implant, de exemplu, pentru a obţine un zâmbet perfect.

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 08:45

Vezi și

Zâmbetul este cel mai important medicament pe care îl avem la îndemână. El eliberează endorfină, ridică moralul, ține boala departe, leagă prietenii și stabilește simpatii la locul de muncă. Un zâmbet frumos ne poate crește încrederea în noi și, atunci când este afișat fără rețineri, poate încuraja și pe cei din jur să comunice mai liber. Chiar dacă nu toată lumea are norocul unei danturi perfecte, există soluții, astfel incat oricine să aibă șansa de a împărtăși un zambet larg și curat, iar acestea sunt fațetele dentare. 

Dr. Alexandra Mircea - medic stomatolog: Faţetele dentare sunt ca nişte coji de ouă din porţelan care se aplică pe suprafața dinţilor şi ne ajută să facem modificari de formă, volum şi culoare a dinţilor Sunt pacienţi care au coloraţie de tetraciclină ai căror dinţi nu se pot albi în cabine şi atunci faţetele sunt o sol bună pentru ei, sunt pacienţi care au prea mici dinţii şi vor să îi mărească ca volum sau poate un dinte nu se aliniază. Toţi aceşti doritori se încadrează la faţetele dentare.

Cum putem obţine un zâmbet perfect

Este foarte important ca pacientul să înțeleagă că fațetele dentare nu trebuie aplicate în grabă, pentru că dacă ele nu sunt așezate corect, pot provoca afecţiuni ale gingiei. 

Dr. Alexandra Mircea - medic stomatolog: Odată ce am căzut de acord asupra formei, începe procedura de şlefuire a dinţilor, adică de îndepăratre a unui strat de smalţ de pe suprafaţa dinţilor. Dinţii se lipesc în cabinet, cimentul creşte rezistenţa lor şi nu ar trebui să fie restricţii alimentare dar este important ca faţetele să fie adaptate în muşcătura pacientului.

Culoarea și forma fațetelor este încă un aspect pe care pacientul trebuie să îl discute cu medicul dentist. Albul imaculat nu se potrivește întodeauna culorii pielii și trăsăturilor persoanei. Medicii dentiști pot face o simulare digitală a felului în care pacientul va arăta cu viitoarea dantură pentru ca el să poată stabili dinainte dacă rezultatul coincide cu așteptările sale. Igienizarea danturii se face la fiecare sase luni pentru că dinţii se mişcă toată viaţa şi trebuie să ne asigurăm că sunt confortabili chiar dacă au treut 3, 4 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Observator Medical » Faţetele dentare, soluţia pentru obţinerea unui zâmbet perfect. Paşii de urmat pentru o dantură sănătoasă