Antena Meniu Search
x

Video AUR spune că are semnăturile pentru demiterea lui Iohannis. Simion: "Din păcate, avem o majoritate ticăloasă"

AUR duce populismul pe cele mai înalte culmi! Aleşii partidului au adus azi zeci de cutii pline cu semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis în plenul Parlamentului. O misiune imposibilă, chiar dacă ar avea cele două milioane de semnături şi miză constituţională, celor de la AUR le lipseşte cu desăvârşire susţinerea parlamentară. Iar fără sprijinul celorlalte partide, demersul e doar unul de imagine. 

de Larisa Bernaschi

la 28.06.2022, 21:11

Vezi și

De câteva luni, liderii şi simpatizanţii AUR bat ţara-n lung şi-n lat pentru un demers cu final deja ştiut. Azi au anunţat cu pompă că au strâns două milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

George Simion, preşedintele AUR: "Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis în funcția de președinte."

Demiterea lui Iohannis, nu reprezintă o miză pentru partidele de la guvernare

Aleşii AUR şi-au luat apoi cutiile în spinare şi au purces cu ele către plen.  Ghinion, însă. N-au convins niciun partid că şeful statului trebuie să plece. Pentru social-democraţi, singurii care au reuşit să suspende un preşedinte de două ori, demiterea actualului şef al statului nu e o miză acum. Nici pentru liberali, sau cei de la UDMR. Toţi sunt la guvernare cu binecuvântarea Palatului Cotroceni.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, preşedintele Senatului: "Niciodată, haide să fim serioşi!"

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării: "Exclus. Exclus, vă daţi seama! Asta ne mai lipsește."

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: "Preşedintele Klaus Iohannis poartă multe vinovății. Să nu uităm modul în care a denaturat scorul alegerilor în anul 2020. Asta nu înseamnă că în acest moment se pune problema suspendării președintelui."

Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, întrebat dacă este un moment bun pentru demiterea președintelui: "Eu cred că nu. Am avut anumite divergenţe cu domnul preşedinte, cred că a avut o abordare puțin naționalistă în mandatul trecut. Cu jo napot kivanok psd."

Nici măcar cei de la USR, care sunt în conflict deschis cu preşedintele, nu găsesc temeiurile constituţionale pentru a-l demite pe Klaus Iohannis. Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR: "Președintele trebuie demis doar în cazuri foarte grave de încălcare a constituției. A încălcat? Din ce am văzut eu în ultimii cinci ani și jumătate nu, dar nu şi-a făcut treaba de preşedinte, asta, da."

Potrivit Constituţiei, preşedintele poate fi suspendat doar dacă încalcă grav legea fundamentală a ţării. Mai mult, propunerea trebuie iniţiată de cel puţin 156 de senatori și deputați, adică un sfert dintre aleşi.

AUR are doar 40, deci ar avea nevoie de cel puțin 116 voturi de la celelalte partide. George Simion, preşedintele AUR: "Din păcate, avem o majoritate ticăloasă aici, în Parlament, care refuză să inițieze și să ducă la bun sfârșit voința românilor."

Că aritmetica parlamentară nu se schimbă, cei de la AUR ştiau, însă demersul e şi unul de imagine pentru electoratul lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » AUR spune că are semnăturile pentru demiterea lui Iohannis. Simion: "Din păcate, avem o majoritate ticăloasă"