Antena Meniu Search
x

Conform declaraţiei de avere, tot ce are Liviu Dragnea nu acoperă nici măcar două procente din suma pentru care procurorii i-au pus sechestru asiguratoriu

"Urmează probabil şi sechestrul pe viaţă", spune Liviu Dragnea în ziua în care procurorii i-au instituit sechestru pe avere.

Vezi și

"Urmează probabil şi sechestrul pe viaţă", spune Liviu Dragnea în ziua în care procurorii i-au instituit sechestru pe avere. DNA susţine că trebuie să recupereze de la preşedintele Camerei Deputaţilor şi alţi patru suspecţi peste 27 de milioane de euro. Mai multe case, terenuri şi maşini deţinute de al treilea om în stat nu mai pot fi înstrăinate până la o decizie finală în dosarul Tel Drum.

Dragnea a ajuns în faţa procurorilor în urmă cu o oră şi jumătate. A fost primit în aplauzele susţinătorilor, dar şi în huiduielile protestatarilor. Nu a anunţat încă dacă vrea să conteste măsurile impuse de procurori. Însă, neagă acuzaţiile.

O mulţime de sustinători, dar şi opozanţi, jandarmi, reporteri şi cameramani. Ore bune Liviu Dragnea a fost aşteptat să ajungă la DNA. Când a ajuns, cu greu şi-a putut face loc. 

Sunt aceleaşi tabere, pro şi contra, care îl întâmpinau pe preşedintele PSD şi în urmă CU o săptămână, când procurorii îl acuzau de un prejudiciu de 21 de milioane de euro. 

Pe acelaşi subiect

Procurorii l-au anunţat, oficial, că bunuri din avere vor fi puse sub sechestru. Încă de dimineaţă, liderul PSD a lăsat să se înţeleagă că nu este surprins de măsurile impuse de procurori: "Sunt preşedintele PSD, dar sunt tot un om, cu faţă, cu vedere, la vedere, dar cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituţii. O să merg să iau în primire sechestrul, urmează probabil şi sechestrul pe viaţă.

Conform declaraţiei de avere, toate proprietăţile lui Liviu Dragnea par să fie concentrate în Teleorman. Mai precis, în Turnu Măgurele. Preşedintele Camerei Deputaţilor deţine un apartament de 80 de metri pătraţi, un teren intravilan de 3000 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial pe care îl închiriază. Liviu Dragnea are două maşini şi două conturi bancare. Unul e de doar 16 dolari, dar în celălalt cont se găsesc puţin peste 15.000 de lei.

În avere intră şi acţiunile în valoare de 180.000 de euro pe care Liviu Dragnea le deţine la un hotel din Turnu Măgurele. 

Vizita la DNA a durat doar 15 minute, iar preşedintele PSD nu a făcut comentarii. 

Măsurile asiguratorii sunt fost luate în dosarul în care procurorii DNA l-au pus sub învinuire pentru abuz în serviciu, fraudă cu foduri europene şi constiture de grup infractional organizat.

Preşedintele PSD a negat  acuzaţiile. Şi a acuzat că a fost verificat de mai multe ori de procurori, iar pentru contractele Tel Drum încheiate cu statul, iniţial dosarele au fost închise. Şi redeschise abia anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Conform declaraţiei de avere, tot ce are Liviu Dragnea nu acoperă nici măcar două procente din suma pentru care procurorii i-au pus sechestru asiguratoriu