Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PSD și PNL au discutat la Vila Lac ce renegociază din PNRR: Procentul de 9% din PIB pentru pensii "nu va mai exista"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat miercuri despre întâlnirea avută marţi la Vila Lac cu premierul Nicolae Ciucă, că au discutat despre renegocierea PNRR şi bugetul de stat pe anul viitor. El a arătat că procentul de 9% din PIB pentru pensii nu va mai exista şi că speră să prindem pentru irigaţii peste 2 miliarde de euro din alte capitole, pentru că au scos anumite proiecte care erau nişte "aberaţii".

de Redactia Observator

la 26.10.2022 , 14:10

Ce au discutat liderii PSD și PNL la Vila Lac. Ciolacu: Procentul de 9% din PIB pentru pensii nu va mai exista. 2 miliarde de euro pentru irigații
Marcel Ciolacu - Inquam Photos / George Călin

Liderii coaliţiei s-au întâlnit, marţi seară, Vila Lac unde au discutat, potrivit unor surse, despre renegocierea PNRR şi proiectul de buget pentru anul viitor. ”Am avut o întâlnire de lucru, nu este nici prima nici ultima. Aceste întâlniri le avem destul de des. După cum ştiţi, astăzi domnul prim-ministru este la Bruxelles şi am trecut în revistă, şi împreună cu ministrul Fondurilor, ce anume se renegociază şi cum a rămas negocierea stabilită. Ce mă bucură şi am spus şi în intervenţia mea, am scos anumite proiecte prinse care erau nişte aberaţii (..)

Pe lângă cele două miliarde care nu ne lipsesc, ştiţi foarte bine că am avut creştere economică şi au fost retrase atât de la creditare cât şi din granturi, în acest moment sperăm să prindem pentru agricultură, pentru irigaţii, peste 2 miliarde de euro din alte capitole pe care noi nu le-am considerat o urgenţă pentru România”, a spus Ciolacu, potrivit news.ro.

El a precizat că şi recomandarea Comisiei Europene este să ne adaptăm cerinţelor acuale şi crizelor actuale. Despre procentul de 9% din PIB pentru pensii, cuprins în PNRR, Marcel Ciolacu a spus că acel procent, "cu certitudine nu va mai exista în PNRR”.

Articolul continuă după reclamă

Marcel Ciolacu s-a referit şi la pensiile militarilor, considerate pensii speciale, potrivit analizei Băncii Mondiale. ”În acest moment, în recomandarea Băncii Mondiale, cum au fost prinse de către ministrul Muncii, doamna Turcan, domnul Cîţu şi domnul Ghinea, au trecut pensiile ocupaţionale ale Armatei ca fiind pensii speciale. Sperăm să reuşim să rezolvăm această problemă”, a arătat liderul PSD. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, despre un schimb de ministere: Nu consider că este o abordare serioasă un eventual troc

Întrebat când va veni PSD cu o propunere de ministru al Apărării, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Cât de curând. În momentul acesta, ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister şi a fost Şeful de Stat major. Nu este o problemă în acest moment, la Ministerul Apărării”.

Despre afirmaţiile europarlamentarului PNL, Rareş Bogdan, care preciza că PNL nu va renunţa la niciun minister liberal, Ciolacu a răspuns:” Dintotdeauna trebuie să existe şi Nea Ion de la raion, nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”. ”O să venim cu o decizie împreună, cât de curând”, a mai spus el. Întrebat dacă va exista o negoiciere în coaliţie pentru un schimb de ministere între PNL şi PSD, Ciolacu a răspuns: ”Nu, nu consider că este o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuţie în coaliţie”.

Liderul PSD a precizat că nu comentează nici declaraţiile liderululi UDMR Kelemen Hunor pe acest subiect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » PSD și PNL au discutat la Vila Lac ce renegociază din PNRR: Procentul de 9% din PIB pentru pensii "nu va mai exista"