Antena Meniu Search
x

Ciolacu, despre pragul la abuzul în serviciu: Predoiu să explice de ce a propus 9.000 de lei. Ce spune despre alegeri anticipate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat azi, la Parlament, despre pragul pentru abuzul în serviciu, că atât el cât şi Nicolae Ciucă au decis că sprijină propunerea ministrului Cătălin Predoiu şi că acesta este cel care trebuie să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei şi care este abordarea.

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 10:51

Vezi și

Marcel Ciolacu a declarat despre pragul la abuzul în serviciu că sprijină propunerea venită de la specialiștii din Ministerul Justiției după ce parlamentarii PNL ar fi propus, potrivit unor surse politice, în urma discuţiei de luni cu Cătălin Predoiu, un prag de 6.000 de lei, echivalentul a două salarii

"Atât eu cât și prim-ministrul Nicolae Ciucă am spus că sprijinim propunerea venită de la Ministerul Justiției, care este o propunere venită de la specialiști din Justiție. Dacă s-a schimbat ceva, nu am nicio problemă, putem să propunem și un euro, nu asta este important", a spus Marcel Ciolacu.

El a mai susţinut că a discutat despre prag doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu și cu alți lideri liberali. "Am vorbit cu președintele PNL și amândoi am decis că susținem propunerea ministrului Justiției. Eu cu domnul Nicolae Ciucă nu am vorbit despre o sumă, am vorbit despre o propunere a Ministerului Justiției. Nu mă întrebați pe mine ce s-a schimbat. Eu v-am spus ce am susținut public. Colegii au fost informați de către domnul Predoiu, și domnul Predoiu, normal, fiind ministrul Justiției, să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei și cum este abordarea. Susțin varianta specialiștilor, nu a Ministerului Justiției", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre scenariul alegerilor anticipate

Pe acelaşi subiect

Liderul PSD susţine că, în calitate de om politic, nu poate exclude niciodată nicio variantă, dar ca om de stat, din punctul său de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate. "Ca şi om politic niciodată nu exclud nicio variantă. ca şi om de stat, din punctul meu de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate", a spus Marcel Ciolacu.

El a arătat că "suntem într-o criză regională de securitate şi nu crede că România, Europa şi parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA în acest moment îşi permit alegeri anticipate sau altfel de crize în România". "Uitaţi-vă la ce se întâmplă la ţările din jur", completat el. Întrebat când se va vota la Camera Deputaţilor proiectul pensiilor speciale, Ciolacu a răspuns: "În timp util".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că el crede că rotativa guvernamentală va avea loc, iar coaliţia PSD-PNL va merge mai departe. "Nu cred că în momentul de faţă există o alternativă viabilă la această coaliţie şi partidele au înţeles, toate partidele au înţeles acest lucru", a mai spus şeful statului. Referitor la varianta sau posibilitatea ajungerii la alegeri anticipate, preşedintele Iohannis a precizat că, deşi acestea nu sunt prevăzute în Constituţie, pot avea loc, însă este complicat să se ajungă acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, despre pragul la abuzul în serviciu: Predoiu să explice de ce a propus 9.000 de lei. Ce spune despre alegeri anticipate