Antena Meniu Search
x

Coaliţia se pregăteşte să adopte rapid propunerea lui Predoiu privind pragul de abuz în serviciu, anunţă deputatul USR Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion critică lipsa dezbaterilor la proiectul de modificare a Codului penal privind pragul pentru abuz în serviciu, menţionând că nu se respectă termenul prevăzut pentru depunerea amendamentelor şi că nu se organizează o "dezbatere serioasă" cu experţi invitaţi în Parlament, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 11:30

Coaliţia se pregăteşte să adopte rapid propunerea lui Predoiu privind pragul de abuz în serviciu, anunţă deputatul USR Stelian Ion
Coaliţia se pregăteşte să adopte rapid propunerea lui Predoiu privind pragul de abuz în serviciu, anunţă deputatul USR Stelian Ion - Hepta

"Ce a urmat după OUG 13? Comisia Iordache. Ce urmează după OUG 13 indexată de Predoiu? O şedinţă de urgenţă a Comisiei juridice şi un simulacru de raport. Coaliţia care îl susţine se pregăteşte să adopte rapid propunerea lui Predoiu, cu noua sumă scoasă din joben, de 9.000 de lei, ca să arate că poate 'repara' greşeala. Ciolacu şi Ciucă au transmis deja că propunerea ar urma să intre chiar astăzi în Comisia juridică din Camera deputaţilor, să treacă vijelios şi să ajungă la vot în plen. Culmea e că proiectul nici măcar nu a fost înregistrat la Camera Deputaţilor", scrie fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

El acuză PSD, PNL şi UDMR pentru faptul că "nu repară nimic", ci încearcă doar "să-şi salveze puţin imaginea şifonată", iar pentru asta "sunt gata să calce în picioare orice regulă democratică" din Parlament.

"PSD-PNL-UDMR nu mai respectă nici măcar termenul prevăzut pentru depunerea amendamentelor, despre o dezbatere serioasă cu experţi invitaţi nici nu poate fi vorba, deşi proiectul lui Predoiu nu se referă numai la introducerea unui prag valoric, bubele sunt mai multe", precizează deputatul USR.

USR acuză PSD, PNL şi UDMR pentru că "nu repară nimic"

Pe acelaşi subiect

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, ulterior, că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu. Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, au anunţat, miercuri, că susţin propunerea venită de la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că proiectul de lege va fi votat miercuri de Camera Deputaţilor cu pragul de 9.000 de lei, apoi va pleca spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Observator » Stiri politice » Coaliţia se pregăteşte să adopte rapid propunerea lui Predoiu privind pragul de abuz în serviciu, anunţă deputatul USR Stelian Ion