Antena Meniu Search
x

Telenovela pragului pentru abuzul în serviciu. Liberalii ar fi agreat 6.000 de lei. Predoiu a vorbit cu deputaţii PSD de ambele variante - surse

Telenovela pragului valoric pentru abuzul în serviciu continuă. În timp ce USR propune o sumă simbolică, potrivit unor surse politice, PNL ar merge pe varianta de 6000 de lei. Între timp, Cătălin Predoiu a vorbit la grupul PSD de ambele variante, adică cea de două salarii minime şi cea de 9000 de lei. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 17:33

Telenovela pragului pentru abuzul în serviciu. Liberalii ar fi agreat 6.000 de lei. Predoiu a vorbit cu deputaţii PSD de ambele variante - surse
Cătălin Predoiu - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu s-a întâlnit, luni, cu parlamentarii coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre pragul pentru abuzul în serviciu, din proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal, care a trecut deja de votul Senatului şi a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional.

Numai că parlamentarii nu se pun de acord cu privire la pragul valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Pe de o parte, grupul parlamentar al PNL ar fi agreat azi un prag de două salarii minime brute, adică 6.000 de lei, potrivit unor surse politice. Pe de altă parte, ministrul Justiției care a plecat apoi la grupul parlamentar al PSD a vorbit de ambele variante: atât de 6000 de lei, cât şi 9000 de lei.  Nu a fost clar cu niciuna dintre variante iar decizia rămâne la liderii coaliţiei de guvernare.

Reamintim că după ce senatul a aprobat miercurea trecută un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei, Cătălin Predoiu a anunţat că el susţine varianta de 9000 de lei. Asta după ce în şedinta coaliţiei de pe 26 martie, liderii UDMR ar fi propus un prag şi mai mare de 500.000 lei. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu a anunţat că proiectul de lege care va cuprinde pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu va pleca din Cameră la promulgare miercuri. 

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că pragul pentru abuzul în serviciu ar trebui să fie unul simbolic, cum ar fi echivalentul unei pensii pentru invaliditate sau de un leu. El a menţionat că USR va ataca proiectul la Curtea Constituţională dacă trece în forma propusă la Senat sau cu pragul de 250.000 de lei.

Ionuț Moșteanu, la ședința deputaților PSD pentru a le cere să vină la ședința de plen

Liderul de grup al deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a intrat, luni, în ședința PSD și le-a cerut social-democraților să vină la ședința de plen. "E 4.30. Ședința de plen trebuia să înceapă la ora 4. De jumătate de oră stăm să se hotărască pe niște amendamente pe care ei le vor trecute pe repede-înainte. Mi se pare inacceptabil acest lucru. Noi ne ducem înapoi la plen. Cer PSD și PNL vă vină să discutăm și să dezbatem în plen, nu în spatele ușilor închise", a spus Ionuț Moșteanu după ce a părăsit sala grupului PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Telenovela pragului pentru abuzul în serviciu. Liberalii ar fi agreat 6.000 de lei. Predoiu a vorbit cu deputaţii PSD de ambele variante - surse