Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand, după ce Romprest a reluat salubrizarea în Sectorul 1: ”Vom depune plângeri penale pentru șantaj”

Clotilde Armand a anunțat că va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Romprest şi va cere ridicarea licenţei, la scurt timp după ce compania a anunțat că reia activitatea de salubrizare în Sectorul 1 al Capitalei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.06.2021, 22:45

Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei
Clotilde Armand, după ce Romprest a reluat salubrizarea în Sectorul 1: ”Vom depune plângeri penale pentru șantaj” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

De asemenea, edilul Sectorului 1 al Capitalei a spus că va cere rezilierea contractului cu această companie.

”Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector şi a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare şi administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea anunţă că Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Companiei Romprest Service S.A. şi solicită autorităţilor abilitatea să fie ridicată licenţa acestui operator.

”Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot”, argumentează ea.

Pe acelaşi subiect

Totodată Clotilde Armand anunţă că va solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului ”cu acest operator şantajist”. ”Cu mafia nu se negociază. Vreau să asigur toţi locuitorii Sectorului 1 că astfel de situaţii nu se vor mai repeta”, conchide primarul Sectorului 1.

Munți de gunoaie în Sectorul 1

Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul de la Sectorul 1 a denunțat ”șantajul și suspendarea colectării gunoiului” în Sectorul 1 de către operatorul de salubritate Romprest, o companie privată pe care primărița o acuză că facturează sume mult mai mari decât cele reale pentru servicii care nu au fost prestate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Clotilde Armand, după ce Romprest a reluat salubrizarea în Sectorul 1: ”Vom depune plângeri penale pentru șantaj”