Iohannis vrea o "justiţie independentă şi puternică". Reacţia preşedintelui, după ce Liviu Dragnea s-a mai ales cu un dosar penal
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, face o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a făcut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.
Urmăriţi mai jos declaraţiile!
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis nu a dorit să facă foarte multe comentarii pe marginea noului dosar deschis de DNA pe numele lui Liviu Dragnea.
„Referitor la acest subiect, aș face o singură precizare pe care cu toții o cunoașteți, și anume faptul că președintele României, Klaus Iohannis, își dorește o justiție independentă și puternică. Beneficiarul unei justiții independente și puternice este societatea. Mai mult de atât nu este de aăugat”, a spus Mădălina Dobrovolschi.
Întrebată dacă a existat o discuție între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis după evenimentele de ieri, purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat: „Dacă îmi permiteți, nu voi face precizări suplimentare despre acest subiect. Dacă ar fi existat o discuție oficială, cu siguranță s-ar fi aflat pe agenda publică și v-ar fi fost comunicată.”
DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.
Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.
Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰