Antena Meniu Search
x

CEL MAI MARE PROTEST de după Revoluţie! 280.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei cerând demisia Guvernului

Aproximativ 280.000 de oameni au participat duminică la cel mai mare protest din Bucureşti, de după Revoluţie, cerând demisia Guvernului. Manifestanţii au aprins la ora 21.00 telefoane, lanterne şi brichete. Peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze şi în alte oraşe din ţară.

Aproximativ 280.000 de oameni au participat duminică la cel mai mare protest din Bucureşti, de după Revoluţie, cerând demisia Guvernului. Manifestanţii au aprins la ora 21.00 telefoane, lanterne şi brichete. Peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze şi în alte oraşe din ţară.

Update ora 22:45 - În piaţă au mai rămas doar câteva mii de protestatari. Oamenii s-au îndreptat în grupuri masive către staţiile de metrou Piaţa Română sau Piaţa Aviatorilor, după ce la staţia Piaţa Victoriei a fost blocat accesul.

Update ora 21:00 - Numărul protestatarilor a ajuns la 200.000. La ora 21:00, în urma unui îndemn pe Facebook, toţi cei prezenţi în piaţă şi-au aprins telefoanele sau laserele cu care au venit, piaţa fiind inundată de lumină.

Pe acelaşi subiect

Update ora 20.15: Numărul protestatarilor e de aproximativ 130 de mii, conform unor estimări. Manifestanţii folosesc şi două lasere 3D, cu care proiectează mesaje pe sediul guvernului.

Update ora 18:30 - Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a crescut la 10.000, iar circulaţia rutieră prin faţa sediului Guvernului a fost blocată.

În jurul orei 17.30, dinspre Bulevardul Aviatorilor a intrat în Piaţa Victoriei un grup mare de oameni care a venit de la Constanţa să protesteze în Capitală.

Update ora 18:00 - Aproximativ 5.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei şi scandează „Vrem să ne-auziţi, nu să ne minţiţi”, „Ne-am săturat, cât ne-aţi furat”, „Jos Guvernul” şi „Jandarmeria, jos pălăria”.

Mai multe persoane au venit la protest cu un banner foarte lung pe care scrie „Aţi reuşit ...Ne aţi unit!”. În Piaţa Victoriei a venit şi Gigi Becali, un protestatar spunându-i că hoţii trebuie să plătească, printre care şi el.

Update ora 17.15: Incident în Piaţa Victoriei: un tânăr a fost spitalizat, după ce a fost agresat! Potrivit anchetatorilor, victima a fost bătută de un individ, care a fost săltat ulterior de poliţişti şi dus la secţie. Tânărul lovit a fost preluat de un echipaj SMURD.

Update ora 16:27 - Gigi Becali este prezent în Piaţa Victoriei, la cel mai mare protest anunţat pentru astăzi.

Citeşte şi SPECTACOL marca Gigi Becali la protestul din Piaţa Victoriei: Dragnea este "un şmecheraş, un golan de Teleorman", iar Grindeanu, un "căţeluş al lui Dragnea, un roboţel mincinos" (VIDEO)

Update ora 16:20 - Aproximativ 1000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei faţă de ordonanţa prin care sunt modificate Codul penal şi Codul de procedură penală. Unii dintre cei prezenţi spun că au ieşit în stradă şi în decembrie 1989. 

Duminică este anunţat "cel mai mare protest", la care sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Aproximativ 500 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de ordonanţa prin care sunt modificate Codul penal şi Codul de procedură penală. Unii dintre cei prezenţi spun că au ieşit în stradă şi în decembrie 1989.

Proteste în ţară

TIMIŞOARA 

Update ora 23:00 - 40.000 de oameni au participat la protestul de la Timişoara. În timpul protestului, timişorenii au strigat lozinci împotriva Guvernului, au cântat şi au aprins luminile telefoanelor mobile.

Update ora 20:00 - Aproximativ 20.000 de oameni protestează la Timişoara, după ce grupuri de manifestanţi au sosit în Piaţa Victoriei din toate cartierele oraşului, iar în momentul în care organizatorii au anunţat că premierul Sorin Grindeanu nu va demisiona, aceştia au strigat ”Grindeanu ai pătat onoarea din Banat”.

SIBIU

Update ora 23:00 - Peste 40.000 de oameni au participat la cel mai mare protest din oraş de la Revoluţie încoace, marşul incheiindu-se după aproximativ trei ore si jumătate.

Update ora 20:00 - Numărul protestatarilor care participă la un marş prin municipiul Sibiu a ajuns la 15.000 şi continuă să crească. Un grup de tineri condus de regizorul Bogdan Sărătean s-a alăturat protestului cu mesajul ”The day we give in, is the day we die”, iar protestatarii scandează ”Colectiv”.

IAŞI

Update ora 23:00 - Aproximativ 30.000 de oameni au fost prezenti la protestul de la Iaşi. Manifestaţia s-a încheiat dupa aproximativ patru ore. Oamenii au cântat imnul naţional în câteva rânduri şi au cerut insistent demisia Guvernului Grindeanu.

Update ora 20:00 - Peste 12.000 de oameni mărsăluiesc pe străzile Iaşiului, în fruntea coloanei aflându-se tineri cu două coroane pe care scrie: "RIP - PSD". Manifestanţii au plecat din Piaţa Unirii cu o jumătate de oră în urmă, blocând circulaţia în centrul oraşului.

Manifestanţii au scandat "Hoţii", "PSD Ciuma roşie", "Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta", "Altă întrebare, treci la închisoare" şi "Fără violenţă".

GALAŢI

Update ora 20:00 - Peste 5.000 de persoane protestează, duminică seară, în zona centrală a municipiului Galaţi. Protestatarii s-au strâns iniţial în faţa sediului Prefecturii, unde au scandat "Demisia", "Altă întrebare, marş la închisoare", "La închisoare, nu la guvernare", "PSD - ciuma roşie" şi au pancarte pe care scrie: "Jos corupţia", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Bucureşti, nu uita, Galaţiu-i de partea ta".

ALBA-IULIA

Update ora 20:00 - Aproximativ 1.000 de oameni au protestat, duminică seara, la Alba Iulia, cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu pe motiv că nu mai au încredere în membrii Executivului, oamenii anunţând că vor continua protestele şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » CEL MAI MARE PROTEST de după Revoluţie! 280.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei cerând demisia Guvernului