Antena Meniu Search
x

ORDONANŢA 13, ABROGATĂ! Ordonanţa adoptată de Guvern a fost PUBLICATĂ în Monitorul Oficial

Guvernul Grindeanu s-a reunit, duminică, într-o şedinţă de urgenţă, care are ca temă abrogarea ordonanţei 13, privind modificarea codurilor penale. Ordonanţa a provocat uriaşele mişcări de stradă, cele mai mari de la Revoluţie.

Guvernul Grindeanu s-a reunit, duminică, într-o şedinţă de urgenţă, care are ca temă abrogarea ordonanţei 13, privind modificarea codurilor penale. Ordonanţa a provocat uriaşele mişcări de stradă, cele mai mari de la Revoluţie.

Update ora 16:08 - Ordonanţa prin care a fost abrogată OUG 13 de modificare a codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial.

Update ora 15:27 - Şedinţa de urgenţă a Guvernului s-a încheiat. Premierul Sorin Grindeanu nu va face nicio declaraţie de presă, deciziile urmând să fie făcute publice prin intermediul unor comunicate.

Pe acelaşi subiect

Update ora 15:19 - Ordonanţa prin care se abrogă OUG privind modificarea codurilor penale va fi publicată, astăzi, în Monitorul Oficial.

Update ora 15:00 - Membrii Guvernului a decis, tot azi, aprobarea unui memorandum prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile în anul 2016 şi 2017.

Prin aprobarea unui memorandum vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei în care guvernul Grindeanu a făcut acelaşi lucru pe 31 ianuarie.

Update ora 15:08 - Soarta ministrului Justiţiei, Florin Iordache, se decide în aceste momente în şedinţa de urgenţă a Guvernului. Premierului Grindeanu iăa cerut ministrului să-şi facă o evaluare a activităţii şi să i-oa prezinte.

Update ora 14:55 - Guvernul a adoptat, în şedinţa de urgenţă de astăzi, o ordonanţă prin care a fost abrogată Ordonanţa 13, privind modificarea codurilor penale.

Guvernul discută, în şedinţa de astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află 'proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 268/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală'.

În şedinţa Executivului din 18 mai 2016, Guvernul Cioloş a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Pe de altă parte, în şedinţa Executivului din 31 ianuarie, Guvernul Grindeanu a adoptat la rândul său un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Pe 3 februarie, Biroul de Presă al Executivului a informat că prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern din 31 ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » ORDONANŢA 13, ABROGATĂ! Ordonanţa adoptată de Guvern a fost PUBLICATĂ în Monitorul Oficial