Antena Meniu Search
x

Video "Eu vă dau votul!" Ce țări au transmis mesaje de susținere României, pentru intrarea în Schengen

Unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Europene a declarat că România a îndeplinit cu brio toate condiţiile şi că merită să fie admisă în spaţiul Schengen. Nu este singurul mesaj de susţinere pentru ţara noastră.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 12:52

"Eu vă dau votul!". Ce țări au transmis mesaje de susținere României, pentru intrarea în Schengen - Profimedia

"Croaţia, Bulgaria şi România sunt tehnic, pregătite să se alăture spaţiului Schengen. Au făcut ce le-am cerut, au făcut chiar mai mult, au bifat toate căsuţele şi sunt pregătite", a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Aceasta este o foarte bună oportunitate pentru lărgirea spaţiului Schengen. Mă aştept ca Croaţia să aibă susţinere totală, dar de asemenea sper că ne vom putea descurca şi cu România şi Bulgaria", a transmis și Ylva Johansson, comisar european.

Gérald Darmanin: "Eu vă dau votul Franţei"

Franţa va vota pentru primirea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen. Sunt ţări evident prietene, care ne sunt ca fraţii şi surorile, şi care au făcut eforturi extraordinare pentru a securiza frontierele Europei. "Nu comentez poziţia altor ţări, evident o respect. Eu vă dau votul Franţei", a spus Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Pe acelaşi subiect

Și Spania a transmis un mesaj de susținere pentru țara noastră.

"România, Bulgaria şi Croţia, înţelegem că toate cele trei ţări îndeplinesc condiţiile pentru aderarea la Schengen", a declarat Grande-Marlaska Gomez, ministrul spaniol de Interne.

Austria blochează intrarea României și Bulgariei în Schengen

Austria nu renunță și anunță că blochează intrarea României și Bulgariei în Schengen. Anunțul a fost făcut înainte de ședința de joi a miniștrilor de interne din UE. Potrivit AFP, Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, nu va aproba extinderea spațiului Schengen astfel încât să includă România și Bulgaria. Măsura nu vizează și Croația care va fi acceptată. 

Celelalte țări nu se impotrivesc extinderii spațiului de liberă circulație în cazul Croației și României, unele rețineri fiind în cazul Bulgariei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » "Eu vă dau votul!" Ce țări au transmis mesaje de susținere României, pentru intrarea în Schengen