Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: Ne vom abţine de la vot în comisii, la audierea miniştrilor USR

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că membrii PNL din comisii se vor "abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest Guvern".

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 10:28

Florin Cîţu: Ne vom abţine de la vot în comisii
Florin Cîţu: Ne vom abţine de la vot în comisii - Captură video

"Am avut o şedinţă scurtă. Le cer colegilor mei decenţă şi profesionalism. Ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest Guvern", a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu. "Noi arătăm maturitate. Parlamentarii liberali nu se vor ridica din bancă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui Guvern, cum s-a întâmplat în partea cealaltă".

”Decizia de vot a fost aseară în BEX, ne vom abține. Mâine (n.r. miercuri) vom asigura cvorum, dar nu vom vota acest guvern. Se vor abține parlamentarii și în comisii”, a mai spus Florin Cîţu la Parlament.

De asemenea, premierul interimar a acuzat guvernul Cioloș că nu vrea să dea 2% din PIB la Apărare. ”Am aflat de la ministrul Nicolae Ciucă faptul că în programul de guvernare al guvernului Cioloș, apărarea nu mai primește 2%, o încălcare a angajamentului față de NATO”.

Despre ce se va întâmpla după ziua de miercuri, Cîţu a spus că sunt mai mutle strategii şi a menţionat că e responsabilitatea premierului desemnat de a se asigura că are majoritate la vot. 

Pe acelaşi subiect

”Toate soluţiile sunt pe masa, vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”, a afirmat preşedintele PNL, despre scenariile de după votul de miercuri. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, începând de la ora 10.00, candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Candidaţii au la dispoziţie, în medie, câte o oră pentru a-şi expune intenţiile şi pentru a răspunde la întrebări. Pentru miniştrii propuşi la Mediu, Justiţie şi Educaţie este programată câte o oră şi jumătate, iar pentru Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat este de 2 ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu: Ne vom abţine de la vot în comisii, la audierea miniştrilor USR