Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu nu este îngrijorat de anunţul BNR privind creşterea preţurilor. Întrebat cu cât se va scumpi o franzelă: "Nu mănânc pâine"

Florin Cîţu a comentat estimarea Băncii Naţionale a României cu privire la inflaţia pentru sfârşitul acestui an şi creşterile de preţuri anunţate de guvernatorul Mugur Isărescu. Declaraţiile au fost făcute la începutul întâlnirii cu liderii coaliţiei de guvernare, unde se va discuta despre rectificarea bugetară.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.08.2021, 15:35

Florin Cîţu nu este îngrijorat de anunţul BNR privind creşterea preţurilor
Florin Cîţu nu este îngrijorat de anunţul BNR privind creşterea preţurilor - Gov.ro

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anunţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care precizează că din toamnă creşterile vor fi foarte mari. "Există factori care împing preţurile în sus. (...) Deci creşterile din toamnă vor fi foarte mari", a declarat Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

Premierul Florin Cîţu spune însă că nu este îngrijorat de aceste estimări. "Cifrele prezentate de BNR sunt o estimare. Nu suntem astăzi acolo. Îmi aduc aminte că în 2018 rata inflaţiei era de 5,4% iar veniturile erau mult mai mici decât astăzi. Şi veniturile au crescut anul acesta şi tind să crească", a explicat Florin Cîţu, sugerând că eventualele creşteri ale preţurilor sunt compensate cu creşteri ale veniturilor.

Întrbat în contextul scumpirilor cât este preţul unei franzele, premierul a avut un răspuns neaşteptat. 

"Nu ştiu. Nu mănânc pânine", a declarat premierul.

Pe acelaşi subiect

Niciun minister nu are execuţie bugetară 100%

Liderii coaliţiei de guvernare s-au întrunit pentru a purta discuţii despre rectificarea bugetară, a anunţat premierul Florin Cîţu. 

Şeful Executivului a mai spus că niciunul dintre ministere nu are o execuţie bugetară de sută la sută. „Eu pot să vă spun doar că niciun minister nu are 100% execuţie bugetară. Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investiţiile continuă, pentru a ne asigura că menţinem acest ritm de creştere economică şi de creştere a productivităţii", a mai explicat Florin Cîţu.

El a mai adăugat că media execuţiilor bugetare este undeva la 84% şi a punctat că Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă, este sub această medie. "Niciun minister nu are execuţie 100%. Media este 84%. Ministerul Transporturilor este sub medie dacă mă întrebaţi", a spus Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu nu este îngrijorat de anunţul BNR privind creşterea preţurilor. Întrebat cu cât se va scumpi o franzelă: "Nu mănânc pâine"