Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: ”Nu există niciun scenariu de lockdown. Am promis că ținem România deschisă”

Florin Cîțu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că ”vom reveni la normalitate dacă vom continua să fim responsabili” și a dat asigurări că România nu va intra în lockdown de Paști, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.03.2021, 22:32

Florin Cîțu: ”Nu există niciun scenariu de lockdown. Am promis că ținem România deschisă”
Florin Cîțu: ”Nu există niciun scenariu de lockdown. Am promis că ținem România deschisă” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

”Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu a scris că România urmează să primească milioane de doze de vaccin în următoarea perioadă și a subliniat că vom reveni ”la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili”.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, mai spune premierul.

Întrebat dacă românii vor putea merge la biserică la slujba de Înviere, ministrul Lucian Bode a evitat să dea un răspuns clar, însă a afirmat că Ministerul de Interne va colabora cu Biserica Ortodoxă, „cu delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”.

Starea de urgență va fi prelungită în România

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marți că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate.

”Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a precizat Klaus Iohannis.

4.989 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate marți în România, cel mai mare număr de infectări zilnice din 6 ianuarie. În același timp, numărul pacienților internați cu COVID a ajuns la 10.157, din care 1.126 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: ”Nu există niciun scenariu de lockdown. Am promis că ținem România deschisă”