Antena Meniu Search
x

Lucian Bode, răspuns la întrebarea dacă românii pot participa în biserici la slujba de Înviere

Ministrul Lucian Bode a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă românii vor putea merge la biserică la slujba de Înviere, dar a dat asigurări că Ministerul de Interne va colabora cu Biserica Ortodoxă, „cu delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.03.2021, 22:04

Lucian Bode, răspuns la întrebarea dacă românii pot participa în biserici la slujba de Înviere
Lucian Bode, răspuns la întrebarea dacă românii pot participa în biserici la slujba de Înviere - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

„Evident că există scenarii pe care lucrăm. Urmărim evoluția. Sunt absolut convins că măsurile pe care le luăm vor duce la scăderea numărului de cazuri. Continuarea campaniei de imunizare de asemenea. Îmi doresc, eu, creștin ortodox, că așa m-am născut și așa vreau să mor, sunt convins că așa cum la Crăciun am avut o colaborare foarte bună cu toate cultele, evident cu BOR, am avut structuri în teren, mobilizate, pe componenta de prevenire, pentru rolul nostru nu este acela de a sancționa cetățenii, ci de a preveni răspândirea pandemiei. Printr-o colaborare, așa cum am avut la Crăciun, Anul Nou, Bobotează, când nu ați mai văzut niciun spectacol, cu excepția unuia singur, despre care nu vreau să vorbesc foarte mult, la Constanța, cu siguranță așa ne vom descurca și la Sfintele sărbători de Paște”, a spus ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

Lucian Bode a adaugat că va fi o colaborare cu Biserica Ortodoxă, „cu delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”.

Scenarii luate în calcul pentru Noaptea de Înviere

Întrebat dacă românii vor putea merge la slujba de Înviere, ministrul de Interne a spus: „Nu pot pot să vă spun astăzi”.

Ministrul a precizat că se lucrează la mai multe scenarii, însă nu poate să spună în acest moment ce fel de restricții vor fi.

Alianța pentru Unirea Românilor a cerut Guvernului și CNSU ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși: „Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Lucian Bode, răspuns la întrebarea dacă românii pot participa în biserici la slujba de Înviere