Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu şi-a amintit de al doilea dosar ascuns din SUA, la două zile după ce a susţinut că nu ştie despre ce e vorba

Trecutul continuă să îl bântuie pe premier. După dezvăluirea că Florin Cîţu a făcut două zile de închisoare în Statele Unite pentru că a condus băut, un nou dosar ascuns al prim-ministrului iese la iveală. Florin Cîţu ar fi rămas dator cu 7.000 de dolari unei bănci, potrivit Mediafax. După ce acum două zile premierul a susţinut că nu ştie despre ce dosar e vorba, astăzi şi-a amintit. 

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 19:37

Vezi și

O datorie de 6.700 de dolari neplătită de ani buni l-a dus pe Florin Cîţu pe mâna recuperatorilor de credite. Însă actualul premier a fost de negăsit. Se întorsese din Statele Unite şi era director în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci din România. În vara lui 2008, Florin Cîţu a fost dat în judecată de o firmă de recuperare de creanţe, care a cerut 3000 de dolari în plus, costuri de rău-platnic şi de judecată. 

Florin Cîţu, premierul României: Eram foarte ușor de găsit pentru oricine. 

N-a fost chiar aşa de uşor. Instanţa americană a fost nevoită să angajeze un investigator profesionist să-i dea de urmă. Au fost luate la puricat toate bazele de date pe care le accesase şi a fost căutat la adresa unde locuise în Iowa. La şapte luni de la chemarea în judecată, Florin Cîţu tot nu s-a prezentat instanţei. 

Florin Cîţu, premierul României: Eu am încredere în justiția din Statele Unite.

Pe acelaşi subiect

Într-un final, judecătorul a decis să respingă, temporar, cazul. Firma de recuperare însă nu a mai redeschis procesul civil, potrivit Mediafax. 

Florin Cîţu, premierul României: Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată.

Acum două zile, premierul nici măcar nu-şi amintea că a mai avut probleme cu legea. Asta deşi investigatorul american ar fi declarat instanţei că i-a înmânat personal lui Florin Cîţu o copie a dosarului său. 

Florin Cîţu, premierul României: În 2008, eram deja în România. Deci, chiar nu ştiu despre ce se întâmplă acolo.

Florin Cîţu nu a ştiut să spună nici dacă datoria are legătură cu împrumutul făcut pentru a plăti amenda primită pentru că a condus după ce băuse alcool. 

Florin Cîţu, premierul României: Vă daţi seama că au trecut șase ani de atunci.

PSD şi voci din USR-PLUS vor demisia lui Florin Cîţu

Timpul nu îl absolvă de vină nici măcar în ochii colegilor de coaliţie. Voci din USR-PLUS vor chiar demisia premierului. Liderul deputaţilor USRPLUS îi cere premierului să clarifice urgent acuzaţia că ar fi dat "ţeapă" unei bănci. 

Cum premierul e şi într-o luptă internă pentru putere în PNL, liberalii sunt împărţiţi. Senatoarea Alina Gorghiu susţine că totul este o denigrare înainte de Congresul din septembrie. 

Când Puterea se ceartă, Opoziţia marchează. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: România trebuie să intre într-o etapă nouă fără penali în funcţii publice. Un prim-ministru iresponsabil care a îndatorat România cu 58 de miliarde, poate tot în această idee că face datorii şi nu le mai plăteşte nimeni.

Preşedintele PSD pune sub semnul întrebării credibilitatea pe care o mai are Florin Cîţu în fruntea Guvernului. 

Premierul s-a întâlnit cu membrii Coaliţiei de guvernare la Palatul Victoria, unde la început au fost evitate discuţiile despre scandalurile în care este implicat. Conform reporterului Observator Francesca Simionescu, Dan Barna a fost mandatat să ceară PNL să iasă cu o poziţie publică legată de scandalul în care e implicat Florin Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu şi-a amintit de al doilea dosar ascuns din SUA, la două zile după ce a susţinut că nu ştie despre ce e vorba