Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, prima declaraţie publică după apariţia celui de-al doilea dosar din Statele Unite ale Americii

Premierul Florin Cîţu a lămurit existenţa celui de-al doilea proces care îl vizează la instanţa din Iowa, cu privire la o datorie de pe un card de credit.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.08.2021, 16:25

Florin Cîţu, despre dosarul penal din Statele Unite ale Americii
Florin Cîţu, despre dosarul penal din Statele Unite ale Americii - Facebook Story Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a comentat luni informaţiile referitoare la al doilea proces care îl vizează la instanţa din Iowa cu privire la o datorie de pe un card de credit, afirmând că este o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu a fost informat niciodată.

M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte uşor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din Statele Unite. Repet, acel claim a fost respins de instanţa americană”, a declarat Florin Cîţu.

Aceasta este prima reacţie a premierului după apariţia informaţiei referitoare la faptul că în 2008 a fost chemat în instanţă în Iowa pentru o datorie neplătită de peste 6.000 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Cazul a fost respins temporar după ce firma de recuperare a creanţelor nu a reuşit să îl găsească pe Cîţu. Procesul civil nu a mai fost redeschis.

Florin Cîţu, dosar penal în SUA

Pe acelaşi subiect

Premierul Florin Cîţu a confirmat că în trecut a avut probleme cu justiţia americană. El a spus că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, după ce în presă au apărut mai multe detalii despre cum a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă după ce a condus sub influenţa alcoolului.

Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu. 

Premierul Florin Cîţu a revenit ulterior cu alte explicaţii despre condamnarea din Statele Unite, spunând că nu s-a gândit vreun moment să-şi dea demisia şi afirmă că şeful său de partid ştia de incident. 

Florin Cîțu recunoaște că a băut "îndeajuns" încât să să aibă o alcoolemie dublă faţă de limita legală atunci când a fost prins de ofiţerii americani mergând de pe o parte pe alta a şoselei. Şapte-opt beri, indicau surse din poliţie pentru Observator. "Fusese ziua colegului meu de camera și de acolo veneam. Doar știu că am depășit, am băut îndeajuns încât să depășesc limita legală în rest nu știu exact. Cred că bere am consumat. Nu, nu pot să duc 7-8 beri, dar am băut cât să depășesc limita legală", a explicat Florin Cîţu.

Polițiștii Europol au tradus alcoolemia cu care a fost prins Florin Cîțu în SUA

Sindicatul Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite "se traduce" în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă), aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore. Fapta "reprezintă o veritabilă infracţiune", precizează reprezentanţii sindicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, prima declaraţie publică după apariţia celui de-al doilea dosar din Statele Unite ale Americii