Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu a spus că nu poate duce ”şapte-opt beri”, dar a recunoscut că a băut suficient cât să aibă o alcoolemie dublă faţă de limita legală

La patru zile de la izbucnirea scandalului, premierul Florin Cîţu dă explicaţii despre condamnarea din Statele Unite. Anunţă că nu s-a gândit vreun moment să-şi dea demisia şi afirmă că şeful său de partid ştia de incident.

de Redactia Observator

la 14.08.2021, 20:01

Vezi și

Florin Cîțu recunoaște că a băut "îndeajuns" încât să să aibă o alcoolemie dublă faţă de limita legală atunci când a fost prins de ofiţerii americani mergând de pe o parte pe alta a şoselei. Şapte-opt beri, indicau ieri surse din poliţie pentru Observator. Astăzi a venit şi explicaţia:

Florin Cîțu, premierul României: ”Fusese ziua colegului meu de camera și de acolo veneam. Doar știu că am depășit, am băut îndeajuns încât să depășesc limita legală în rest nu știu exact. Cred că bere am consumat. Nu nu pot să duc 7-8 beri, dar am băut cât să depășesc limita legală”

Sfatul lui Florin Cîțu pentru tineri despre alcool și condus

La 20 de ani distanţă, premierul vine cu un sfat pentru tineri.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîțu, premierul României: ”Niciodată nu trebuie amestecat alcoolul și condusul. Mi-am învățat lecția”.

Florin Cîțu recunoaşte că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, dar susţine că preşedintele PNL ar fi ştiut de câteva luni de incident.

Ludovic Orban are o altă variantă: ”At trebui să îşi ceară scuze că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului în toate discuţiile pe care le-am avut atunci când a obţinut susţinerea mea pentru cele mai importante funcţii în stat”.

Florin Cîțu exclude să-și dea demisia, deși colegii din coaliție susțin că are o problemă de etică

Florin Cîțu, premierul României: ”E un eveniment prezentat acum 21 de ani pe care îl regret, în Statele Unite. Nu are niciun fel de implicații pentru ceea ce facem astăzi. Nu m-am gândit să-mi dau demisia”.

S-au gândit la demisie sau demiterea de la Palatul Victoria colegii de coaliţie. Cei din USR-PLUS, prin vocea lui Dacian Ciolos, spun că premierul are o problemă morală şi de etică.

Florin Cîțu, premierul României: ”Am văzut și eu declarațiile. Am fost surprins neplăcut. Nu am auzit nicio declarație referitoare la directorul CFR care a lăsat 8 ore oamenii fără să-i ajute”.

Cel mai probabil subiectul va fi reluat şi în şedinţa coaliţiei de guvernare de săptămâna viitoare. Până atunci, însă, premierul şi preşedintele vor participa împreună mâine la Ziua Marinei la Constanţa. Este ultimul eveniment la care cei doi participă înainte de depunerea oficială a candidaturilor pentru şefia PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu a spus că nu poate duce ”şapte-opt beri”, dar a recunoscut că a băut suficient cât să aibă o alcoolemie dublă faţă de limita legală