Antena Meniu Search
x

Foştii şefi ai IPJ Bacău şi ai Poliţiei Oneşti ocupă tot funcţii de conducere, după cazul dublei crime. Explicațiile șefului MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, explică de ce şefii de la Poliţia Judeţeană Bacău şi de la Poliţia oraşului Oneşti, care au fost destituiţi din funcţii în urma dublei crime, ocupă în continuare funcţii de conducere în poliţie.

De Redactia Observator la 10.03.2021, 09:33
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Şeful MAI susţine că regulamentele obligă ca înlocuirea să se facă "pe o perioadă limitată în timp şi pe o structură similară".

"După o astfel de tragedie, cei vinovaţi vor plăti, vă asigur, acest lucru, iar noi trebuie să tragem învăţăminte”, a declarat Bode.

Ministrul a explicat de ce foştii şefi din Poliţia Bacău - chestorul Vasile Oprişan a trecut pe funcţia de consilier în IGPR, iar comisarul şef Adrian Claudiu Tuluc va reveni ca şef al Poliţiei Bacău, el invocând regulamentele interioare din MAI.

"Eu am primit un raport preliminar la 48 de ore de la tragedie şi în mai puţin de o oră de ce l-am primit am ieşit public, am comunicat elementele preliminare şi măsurile pe care le-am luat, sesizând unitatea de parchet competentă (...). De asemenea, am dispus înlocuirea şefilor IPJ Bacău, respectiv al Poliţiei Municipiului Oneşti. Pe toate regulamentele noastre interne această înlocuire se poate face pentru o perioadă limitată în timp şi pe o structură similară. În ceea ce priveşte urmărirea penală, indiferent că ocupă o poziţie sau alta, ea merge înainte şi vor răspunde cei care sunt vinovaţi. La mai puţin de o zi după raportul preliminar am mai primit completări şi am mai luat o decizie şi anume aceea ca la nivelul tuturor structurilor Poliţie Române am declanşat un proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal”, a declarat Lucian Bode marţi seară, la un post de televiziune.

În ceea ce priveşte eventuala modificare a legislaţiei care prevede că un şef din Poliţie este schimbat în urma unei tragedii precum cea de la Oneşti şi transferat într-o funcţie similară, Lucian Bode consideră că "este o variantă", scrie News.ro.

Bode a mai remarcat că "reuşitele" structurilor din MAI "nu sunt suficient de bine prezentate public”.

Cazul dublei crime de la Onești

În 1 martie, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite. Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind internat în spital. 

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În 3 martie, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Foştii şefi ai IPJ Bacău şi ai Poliţiei Oneşti ocupă tot funcţii de conducere, după cazul dublei crime. Explicațiile șefului MAI