Antena Meniu Search
x

Video Noi imagini ale tragediei de la Oneşti, unde un bărbat a ucis doi muncitori, arată haosul din intervenţia autorităţilor

Au apărut noi imagini ale intervenţiei dezastruoase a Poliţiei din Oneşti! Până în ultima clipă, soţia ucigaşului a stat printre poliţişti, ba chiar i-a apostrofat când încercau să spargă uşa. Asta în timp ce în apartament cei doi muncitori erau omorâţi. Criminalul a dat astăzi şi primele declaraţii, din spital. Spune că nu regretă nimic, pentru că victimele erau oameni răi.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 08.03.2021, 20:46

Vezi și
  • Bărbatul care a ucis doi muncitori, la Oneşti, a utilizat un cuţit cu o lamă lungă de 27 de centimetri.
  • Bărbatul care a ucis doi muncitori, la Oneşti, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, dar rămâne internat în spital.

Avem momentul în care trupele speciale sparg uşa apartamentului în care Gheorghe Moroşan îi înjunghia pe cei doi muncitori. Pe scări, între etajul 3 şi 4, un poliţist ţipă la soţia atacatorului. Aurelia Moroşan stă cu mâinile în buzunar, nu e imobilizată şi îi la rost pe agenţi.

Două minute ar fi durat spargerea uşii, după cinci ore de negocieri. Procurorii spun că Gheorghe Moroşan s-a dus în apartamentul în care lucrau victimele cu intenţia clară de răzbunare. A fost sunat de o vecină de la etajul 4 care i-a spus că se fac lucrări în locuinţa pierdută.

În intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit. 

Cei doi muncitori nu au încuiat uşa apartamentului. Moroşan a intrat, i-a ameninţat cu acelaşi cuţit cu care urma să îi omoare, a reuşit să-i lege, s-a încuiat pe interior, iar apoi a sunat la 112.

Asasinul de la Oneşti şi-ar fi înjunghiat victimele cu un cuţit cu lama de 27 de centimetri

În jurul orei 17.00, în timp ce inculpatul se afla în continuare în balcon, ca urmare a unui gest de apărare efectuat de victima Pătatu Dan, care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, Moroşan Gheorghe a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 de centimetri, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

În momentul în care poliţiştii au intrat în apartament şi au început să tragă, Moroşan încă era cu arma în mână, spun anchetatorii.

Pus invers pe targă, cu mâinile legate la spate, Moroşan e dus la spital. Astăzi, la o săptămână distanţă, bărbatul a dat primele declaraţii.

Procurorii au mers pentru a doua oară la spital şi l-au audiat. Surse din anchetă spun că Gheorghe Moroşan este foarte liniştit şi le-a declarat anchetatorilor că nu regretă ceea ce a făcut mai ales că cei doi muncitori oricum ar fi fost bărbaţi răi. Tribunalul Bacău a dispus arestarea lui Gheorghe Moroşan pentru 30 de zile pentru omor calificat, deocamdată însă rămâne internat sub pază în spital. 

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spital Judeţean Bacău: Este cooperant cu cadrele medicale. Rămâne încontinuare în unitatea noastră deoarece el nu poate merge deocamdată singur pe picioare.

Raportul final al tragediei de la Oneşti, gata până la sfârşitul săptămânii

Neglijenţa şi coordonarea defectuoasă a intervenţiei au dus la o tragedie. Raportul final al acţiunii poliţiştilor de la Oneşti ar urma să fie finalizat până la sfârşitul acestei săptămâni.

Acesta o să arate clar şi ce informaţii au primit şi ce ordine au transmis mai marii Poliţiei Române. De la Bucureşti, şefii demişi ai Inspectoratului din Bacău ar fi primit promisiunea că se vor trimite trupele de elită ale Poliţiei cu elicopterul. 

Intervenţia ar fi fost însă oprită chiar de şeful Poliţiei Române, Eduard Miriţescu. Informaţia însă este negată şi de Miriţescu şi de şeful SIAS, cel căruia i s-au transmis informaţii eronate la două ore de la primul apel, cum că e vorba despre un pensionar care şi-a pierdut casa anul trecut, nu acum 10 ani, şi că situaţia este bine gestionată şi nu e nevoie de ajutor. 

Între timp, ministrul de Interne Lucian Bode a dispus ca toate plângerile privind ameninţări cu violenţă, aşa cum au fost cele ale lui Moroşan, din ultimii doi ani, să fie reanalizate la nivelul Poliţiei din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Noi imagini ale tragediei de la Oneşti, unde un bărbat a ucis doi muncitori, arată haosul din intervenţia autorităţilor