Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis cheamă la consultări mai mulţi miniştri, după creşterea cazurilor Covid în şcoli. Şedinţă mare la Cotroceni

O şedinţă de lucru a fost anunţată, la Cotroceni, în cadrul căreia Klaus Iohannis va discuta cu mai mulţi miniştri despre situaţia creşterii numărului de infectări cu coronavirus în şcoli.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.03.2021, 11:15

Preşedintele României va discuta cu miniştrii despre numărul mare al cazurilor de infecţie cu Covid în şcoli - Profi Media

Şedinţă la Cotroceni, pe tema infectărilor din şcoli

La ora 15:00 va începe o şedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. Vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

După întâlnirea cu miniştrii, Klaus Iohannis va avea discuţii şi cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, și deputatul Ovidiu Ganț, pe tema minorităților naționale. Preşedintele Iohannis este aşteptat să anunţe o decizie după încheierea şedinţei de la Cotroceni.

Sorin Cîmpeanu spune că şcolile nu sunt focare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat în urmă cu două zile că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, pentru că şcolile nu sunt focare, dar mobilitatea generată de mersul la şcoală ar putea contribui.

Ministrul Educaţiei: "Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare"

Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

"La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli", crede ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis cheamă la consultări mai mulţi miniştri, după creşterea cazurilor Covid în şcoli. Şedinţă mare la Cotroceni