Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea anunţă că nu demisionează. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Kovesi"

Liviu Dragnea face primele declaraţii, în urma Comitetul Executiv Naţional al PSD, organizat vineri, după decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Liviu Dragnea anunţă că nu demisionează. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Kovesi" - Sursă: Hepta

Liviu Dragnea a făcut primele declaraţii, în urma Comitetul Executiv Naţional al PSD, organizat vineri, după decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Liviu Dragnea a ajuns la Parlament înaintea orei 14.00, fără a se întâlni cu jurnaliştii. La scurt timp au început să sosească şi alţi lideri PSD, printre care premierul Viorica Dăncilă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. 

Iată primele declarații ale lui Dragnea după condamnarea sa:

- Am fost târât în acest dosar pe baza a două declaraţii, din partea a două doamne, inculpate în dosar. Una dintre doamne a spus că eu i-am zis să se angajeze la DGASPC Teleorman si să nu meargă la serviciu. Cealată doamnă a zis că mi-a zis că sunt două angajate care nu merg la serviciu, dar i-am zis eu să le mai ţină. Asta au spus la DNA. 

Pe acelaşi subiect

- La confruntarea organizată de completul de judecată între mine şi una dintre doamne, aceasta, întrebată de judecători dacă am făcut presiuni asupra ei, a răspuns că "nu". Acuzaţiile au fost distruse chiar de cele două doamne care le-au făcut.

Ieri am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnați nouă oameni ca să se justifice și condamnarea mea.

- Vreau să îmi cer iertare celor care stau în închisori pe bazan unui articol sovietic.

- Un judecător care a rezistat mă vede şi acum nevinovat.

- În ceea ce priveşte poziţia mea: Am avut discuţii despre cele două mandare, în CEX: colegii mi-au cerut să nu am o abordare persoanală în această situaţie. E mai importantă pentru mine stabilitatea ţării, a guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de Guvernare, dar şi stabiliatarea partidului.

- Colegii mei cred că există un risc uriaş ca PSD să se destabilizeze. Am spus în faţa Congresului şi la miting că am de gând să merg până al capăt. Am fost conştient că mitingul va contribui la condamnarea mea. Am văzut că unii de la o anumitp televiziune au ameninţat în direct judecătorul care a avut o opinie separată. 

- Statul paralel trebuie zdrobit. Îmi cer iertare miilor de români care, unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic sau la DNA şi alte mii care nu ştiu că au dosare. Îmi pare rău că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. 

- Rămân în conducerea majorităţii parlamentare. Eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ce trebuie să face. Nu mă sperie Iohannis, Pahonţu, Kovesi sau Oprea", a declarat Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea anunţă că nu demisionează. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Kovesi"