Antena Meniu Search
x

Video Marian Neacşu, propus pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Are o condamnare pentru corupţie şi a fost "mâna dreaptă" a lui Liviu Dragnea

Nume vechi, cu greutate, dar şi feţe noi apar în cabinetul Ciucă. Pentru una dintre cele mai importante funcţii din Guvern este propus Marian Neacşu, care are o condamnare cu suspendare, dar ar putea fi secretar general al Guvernului. La Economie, social-democratul propus, un fost fotbalist, a renunţat la funcţie după doar o zi. În tabăra liberalilor, Florin Cîţu a primit premiul de consolare - Şefia Senatului.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 19:54

Vezi și

La un moment dat mâna drepta a lui Liviu Dragnea, Neacşu a primit o pepdeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiica la cabinetul său parlamentar. A fost exclus din PSD în 2018 când ar fi negociat cu opoziţia pentru a da jos guvernul condus la acea vreme de Viorica Dăncilă. "Nu mă întorc la PSD", spunea Marian Neacşu în 2019.

S-a răzgândit la scurtă vreme, după ce a fost susţinut de PSD la şefia ANRE.  Pentru a doua oară la cârma Ministerului Culturii, senatorul de Buzău Lucian Romaşcanu s-a remarcat pe vremea când era purtător de cuvânt al PSD. La o discuţie cu jurnaliştii, acesta şi-a ieşit din minţi şi i-a jignit. Nu ştia că este filmat.

Gabriela Firea, singura femeie din Guvern

Cu Economia ţării a driblat timp de 24 de ore, fostul fotbalist Marius Humelnicu. Din motive personale a renunţat la nominalizarea pentru funcţia de ministru. A intrat pe teren în locul său - Florin Spătaru. Titularul acestui portofoliu este de trei ani directorul celui mai mare şantier naval din România. Gabriela Firea va conduce un minister nou - cel al Familiei. Singura doamnă din Guvern se va ocupa, printre altele, de natalitate. "Dacă nu avem servicii de calitate pentru cei cu familia şi cei care vor copii, nu va creşte demografia", a declarat Marcel Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

Va lua binecuvântarea mandatului de la preşedintele Iohannis, tocmai cel căruia îi reproşa că nu are copii. "Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. Nu eşti un om complet fără să creşti un copil", spune Gabriela Firea.

Cei doi lideri ai coaliţiei - Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu - au fost înscăunaţi azi

Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe şi actuala propunere PNL pentru Fonduri Europene, este acelaşi care nu ştia cât este salariul minim în România. Perlele l-au făcut celebru în scurtul său mandat. Iar Cătălin Predoiu este deja pentru a cincea oară şef peste Justiţie. Adversar declarat al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pe mandatele acestuia s-au adoptat noile coduri penale şi civile.

Cei doi lideri ai coaliţiei - Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu - au fost înscăunaţi azi. "Îmi pare rău că nu am Finaţele. Eu cred că un premier fără Finanţe va fi o problemă", a declarat Florin Cîţu. Ca să fie al doilea om în stat, PSD şi PNL au dat-o afară pe Anca Dragu. "Nu s-au gândit la cetăţean. În schimb, s-au gândit la o funcţie", a declarat Anca Dragu. Cei de la UDMR ar rămas cu trei portofolii: Dezvoltare, Mediu, Tineret şi Sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Marian Neacşu, propus pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Are o condamnare pentru corupţie şi a fost "mâna dreaptă" a lui Liviu Dragnea