Antena Meniu Search
x

"Ministrul de Finanţe a fost contrazis". Adrian Câciu anunţa că "nu este cazul" să vorbim de inflaţie cu două cifre, cu o zi înainte ca aceasta să depăşească 10%

Florin Cîţu spune că "ministrul de Finanţe a fost contrazis", după ce Adrian Câciu anunţa că "nu este cazul" să vorbim de inflaţie de două cifre, cu o zi înainte ca aceasta să depăşească 10%.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 12:53

Adrian Câciu declara luni seara că nu e cazul să vorbim de inflaţie cu două cifre
Adrian Câciu declara luni seara că nu e cazul să vorbim de inflaţie cu două cifre - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care spunea luni seara că nu va fi inflație de două cifre în martie, a fost contrazis, afirmă președintele Senatului, Florin Cîțu, după ce INS a anunțat o inflație de 10,2% în martie: „Cred că e important ca Partidul Național Liberal să se întoarcă la liberalism”.

„Eu mă uit la ce comunică guvernul și aseară înțeleg că ministrul de Finanțe spunea că nu va fi inflație de două cifre în martie. Azi a fost contrazis”, spune președintele Senatului, Florin Cîțu, fost lider PNL.

El pledează pentru soluții liberale în activitatea guvernamentală.

Am administrat pe economie în cea mai mare criză din ultima sută de ani, împreună cu colegii mei din Partidul Național Liberal și am găsit soluții. Cred că e important ca Partidul Național Liberal să se întoarcă la liberalism, la soluții liberale și veți vedea că atunci va funcționa. Să avem mai mult curaj să impunem măsuri liberale”, conchide fostul premier.

Pe acelaşi subiect

Adrian Câciu spunea că nu e cazul de inflaţie cu două cifre

Reacția lui Cîțu vine după ce liderii coaliției de guvernare au anunțat, luni seara, pachetul „Sprijin pentru România”, care cuprinde măsuri de sprijin a economiei și a populației în valoare de 17,3 miliarde de lei.

Adrian Câciu spunea că pachetul de măsuri aprobat luni în coaliţie este o cale de a încetini creşterea ratei inflaţiei, aşa cum a fost şi ordonanţa privind preţurile la energie.

“Poate foarte mulţi trec foarte uşor peste faptul că ritmul de creştere a inflaţiei a încetinit puternic în urma acestei ordonanţe. Dacă la început se discuta despre o inflaţie cu două cifre, în luna martie, iată că nu este cazul. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că anul trecut inflaţia s-a triplat. Această ordonanţă cu preţurile la energie a încetinit abrupt ritmul de creştere a inflaţiei, aşa cum şi acest pachet economico-social va influenţa rata de creştere a inflaţiei, pentru că se duce şi ajută acolo unde costurile nu mai pot fi susţinute”, a afirmat Adrian Câciu.

Rata anuală a inflaţiei în luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 este 10,2%, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » "Ministrul de Finanţe a fost contrazis". Adrian Câciu anunţa că "nu este cazul" să vorbim de inflaţie cu două cifre, cu o zi înainte ca aceasta să depăşească 10%