Antena Meniu Search
x

Măsurile luate de Guvern pentru sprijinul populaţiei în criză: "Mai mult de jumătate din populaţia României va beneficia de acest ajutor"

Guvernul a anunţat măsurile care ne vor ajuta să facem faţă scumpirilor. De la vouchere pentru familiile nevoiaşe la decontări de carburanţi pentru transportatori, Executivul promite măsuri cu un impact bugetar de aproape 18 miliarde de lei.

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 20:24

Măsurile luate de Guvern pentru sprijinul populaţiei în criză: "Mai mult de jumătate din populaţia României va beneficia de acest ajutor"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, luni seară, principalele măsuri prevăzute în planul "Sprijin pentru România" adoptat de coaliţia de guvernare, printre acestea numărându-se majorarea salariului minim în agricultură, sprijin pentru producătorii agricoli care procesează în ţară rezultatul muncii lor, dar şi dublarea cuantumului tichetelor de masă acordate lucrătorilor din mediul privat şi neimpozitarea în situaţia în care salariul minim creşte cu 200 de lei.

Ciolacu a arătat că un miliard de euro va fi alocat sub formă de vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 20 de euro, vouchere acordate la fiecare două luni celor defavorizaţi voucherele pentru elevi, în valoare de 30 de euro lunar, vor fi acordate în perioada şcolii pentru rechizite, haine şi alimente. Salariaţii din mediu privat vor beneficia cu majorarea cu 50% a tichetelor de masă, iar la creşterea salariului minim cu 200 de lei nu va fi taxată. Programul prevede de asemenea creşterea cu 100% a cotei de hrană în spitale.

"17,3 miliarde de lei. O sumă dublă faţă de banii alocaţi în pandemie. Mai mult de jumătate din populaţia României va beneficia de acest ajutor. Vouchere de 50 de euro pentru alimente. La două luni. Vouchere pentru elevi de 30 de euro pentru rechizite, haine şi alimente. Salariu minim în agricultură la 3.000 de lei. Capacitatea de producţie şi procesare în România trebuie să crească. Acordate prima de 10% pentru fermierii care procesează", a declarat Marcel Ciolacu.

"Şantierele trebuie ţinute deschise şi trebuie deschise altele. Ajustarea preţurilor inclusiv pe manoperă. Anul trecut am mai avut o ajustare. Coaliţia înseamnă stabilitate politică. Trebuie să menţinem coaliţia", a declarat Kelemen Hunor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Măsurile luate de Guvern pentru sprijinul populaţiei în criză: "Mai mult de jumătate din populaţia României va beneficia de acest ajutor"