Meniu LIVE
Search
x

Ministrul Mediului: Cer Blue Air să reia zborurile imediat, blocarea conturilor nu justifică suspendarea curselor

Blue Air a suspendat zborurile care pleacă din România începând de marţi până lunea viitoare. Premierul Nicolae Ciucă susţine că 3000 de români sunt afectaţi şi că va încerca deblocarea situaţiei pentru a nu lăsa "românii prin aeroporturi”. Ministrul Mediului a cerut Blue Air să reia zborurile imediat. Între timp pe aeroportul Otopeni este scandal şi haos, după suspendarea curselor, care afectează şi persoanele care se întorc în ţară. 

De Redactia Observator la 06.09.2022, 18:17

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, marţi că blocarea conturilor Blue Air nu justifică în nicun fel suspendrea imediată a zborurilor. ”Conturile au fost blocate de către Administraţia pentru Fondul de Mediu, datorită faptului că compania Blue Air are datorii de peste 28 de milioane de lei, datorii la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanţe”, a afirmat, marţi, ministrul Mediului, într-o dclaraţie de presă, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, ”decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată”. ”Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie. Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-şi onoreze obligaţiile faţă de călători, să-şi onoreze obligaţiile faţă de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeşalonare a acestei datorii şi de a rezolva pe cale legală acest diferend. Are obligaţia de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziţionat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligaţie a companiei, obligaţie respectată de celelalte companii aeriene”, a mai afirmat ministrul. 

Potrivit acestuia, s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că Blue Air nu a respectat legea.

”Subliniez încă o dată că această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor. Ministerul Transporturilor, prin licenţa pe care a emis-o, nu a condiţionat niciodată activitatea acestei companii în acest fel şi nu le-a dat dreptul niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor. Solicit companiei Blue Air să se adreseze imediat AFM şi să rezolve pe cale legală acest diferend şi solicit, de asemenea, să reia imediat toate zborurile şi să îşi onoreze obligaţiile faţă de călători”, a mai declarat ministrul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ministrul Mediului: Cer Blue Air să reia zborurile imediat, blocarea conturilor nu justifică suspendarea curselor