Antena Meniu Search
x

Blue Air suspendă zborurile din România. Acuză Ministerul Mediului că a blocat toate conturile companiei

Compania Blue Air anunță că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022 şi acuză Ministerul Mediului că a blocat toate conturile companiei. În luna iulie, Protecția Consumatorilor a amendat Blue Air cu 2 milioane de euro, din cauza celor 11.000 de zboruri anulate în doar un an.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 18:26

Blue Air suspendă zborurile din România. Acuză Ministerul Mediului că a blocat toate conturile companiei
Blue Air suspendă zborurile din România. Acuză Ministerul Mediului că a blocat toate conturile companiei - Facebook / Blue Air

Blue Air anunță că din cauza unei situații "neprevăzute", constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Potrivit sursei citate, toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, marți, vor fi operate conform orarului publicat.

"Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de "nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, la creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății) și la blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, potrivit comunicatului Blue Air

Compania transmite că "declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”.

În iulie, ANPC anunţa că Blue Air se pregăteşte să iasă din piaţă şi tergiversează primirea procesului verbal privind amenda aplicată. Compania a fost amendată cu 2 milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 - 30 aprilie 2022.

Pe acelaşi subiect

Scandal pe Aeroportul Otopeni după zborurile anulate Blue Air. Nicolae Ciucă: 3.000 de oameni afectați

Este scandal pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” după ce pasagerii care ar fi trebuit să decoleze au fost informați că nu mai pot zbura spre destinațiile dorite, din cauză că Blue Air sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că 3.000 de oameni sunt afectaţi, iar situaţia trebuie deblocată, întrucât ”nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”. Întrebat dacă vor exista consecinţe, premierul a afirmat: ”Am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna​, aşa cum am spus, şi urmează să analizăm şi să luăm o decizie”.  

Redăm comunicatul integral al Blue Air

Datorita unei situatii neprevazute constand in poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de catre Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara Romaniei catre orice aeroport din Romania, astazi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

-  Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

-  Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

-  Blocarea tuturo discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale. 

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al Statului Român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air in situatia nedorita de a isi reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Blue Air suspendă zborurile din România. Acuză Ministerul Mediului că a blocat toate conturile companiei