Antena Meniu Search
x
LIVE

Patru liberali și-au dat demisia din PNL. A plecat și Ionel Dancă: ”Noua conducere este desprinsă de realitate”

Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. Miercuri şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.

De Redactia Observator la 28.10.2021, 11:49
Patru liberali și-au dat demisia din PNL. A plecat și Ionel Dancă: ”Noua conducere este desprinsă de realitate”
Ionel Danca și Ludovic Orban - Hepta/Mediafax Foto

Deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt în Guvernul Orban şi-a dat demisia, joi, din grupul parlamentar PNL, el urmând a activa ca neafiliat. Este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban. Miercuri, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean. Dancă afirmă că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare, şi a dat ca exemplu pe deputatul Luminiţa Barcari, care şi ea şi-ar fi dat demisia.

”Începând de astăzi, sunt un parlamentar liber al PNL, voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a spus Dancă, la Parlament, el arătând că în PNL, a fost în faţa oamenilor cu un program de guvernare care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare, în formulă de guvernare cu USR şi UDMR.

El a spus că ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are legătură cu votul românilor din 2020. ”Prin urmare, ca un gest de protest faţă de actuala conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul PNL”, a arătat el. 

Ionel Dancă a atacat conducerea PNL, despre care spune că ”cerşeşte sprijin de la PSD, cu căciula în mână” şi, culmea, această solicitare de sprijin din partea PSD să fie refuzată. ”Este o umilinţă prin care PNL trece în această perioadă şi eu nu pot fi părtaş la trădarea aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte partidul”, a mai declarat Ionel Dancă. 

Pe acelaşi subiect

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban a mai spus că ”guvernarea PNL a eşuat, atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare, prioritare pentru România”.  ”Guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile şi programele de sprijin pentru români”, a mai spus Ionel Dancă.  ”Noua conducere a PNL este desprinsă de realitate, nu vine cu soluţii reale şi legitime la problemele românilor”, a arătat el. 

Dancă: Și alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL

Ionel Dancă a anunţat că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare. ”Da, suntem mai mulţi parlamentari PNl care îl vom urma pe Ludovic Orban în această decizie, în perioada următoare”, a spus el.  Despre viitorul guvern, Ionel Dancă a arătat că trebuie văzut cu ce Cabinet şi ce formulă de guvernare va veni Nicolae Ciucă în Parlament, şi a acuzat ”negocierea netransparentă, nelegitimă, între PSD şi PNL, pentru un guvern minoritar sau pentru o participare disimulată a PSD”. 

”Eu nu voi vota nicio formă de Guvern cu PSD, fie pe masă sau pe sub masă”, a afirmat Ionel Dancă.  ”De patru luni de zile nu se mai guvernează, toate forţele au avut un singur scop, schimbarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului”, a arătat Ionel Dancă.  Ionel Dancă a anunţat că mai sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL, şi a anunţat că deputatul Luminiţa Barcari, de la Ialomiţa, şi-a depus demisia din grup la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor. 

Și deputatul Ion Ştefan şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al PNL 

Deputatul Ion Ştefan a anunţat miercuri că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca deputat neafiliat. Fostul ministru al Dezvoltării a precizat că partidul „a fost făcut praf” din cauza ambiţiilor nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui Klaus Iohanis.

„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunţ ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obţinut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligaţie morală faţă de cetăţenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine şi în PNL şi faţă de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale. Îmi doresc ca această despărţire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară şi până acum. Acţiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o ţară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii şi cu o posibilă criză economică la orizont. Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar şi în întreaga ţară. PNL a fost făcut praf de ambiţiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui”, a scris Ion Ştefan, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că a fost creată artificial criza guvernamentală din cauza unor ambiţii prosteşti. „Am promis oamenilor că vom guverna România prin politici liberale, de dreapta, cel puţin 8 ani, iar acum, la nici un an de guvernare, coaliţia cu USR este distrusă, pentru a se căuta sprijin la adversarii politici pesedişti. Criza guvernamentală a fost creată artificial din ambiţii prosteşti, uitându-se că noi suntem în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni trimişi de români, prin vot, nu pentru că am fi beneficiarii unor drepturi speciale. Oare cum se simte acum preşedintele statului, Klaus Iohannis, când românii care au stat la cozi imense la vot, îndurând frig şi ploaie, străbătând sute de km, se dezic de domnia sa? Garantul democraţiei a pus umărul la criza din Guvernul României şi la cea din PNL! Eu am mai spus lucrul acesta şi îl repet: nu voi accepta niciodată să fiu partener politic cu «ciuma roşie», nu voi sta la aceeaşi masă cu baronii PSD care au ţinut Vrancea şi Moldova în sărăcie şi care au risipit oamenii prin străinătate pentru o brumă de bani pe care nu îi puteau câştiga pentru familiile lor aici, acasă!”, mai spus fostul ministru al Dezvoltării.

 

Ion Ştefan a adăugat că se dezice „de tot balamucul politic creat de unii şi alţii care au dovedit prin acţiunile lor că îşi bat joc de cetăţeni, de o ţară şi pun în pericol implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”. „Am crezut în PNL şi cred, în continuare, în capacitatea colegilor mei de a realiza că suntem pe marginea prăpastiei. Îmi doresc ca lor să le revină gândul cel bun, acum, în al 12-lea ceas şi să spună stop distrugerii unei echipe de la care oamenii avea aşteptări imense”, a conchis acesta.

Deputatul Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean şi-au anunţat demisia din grupul parlamentar PNL. Kocsis: Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis

Un deputat şi un senator de la PNL şi-au anunţat, miercuri, în plenul Camerelor, dezafilirea din grupurile parlamentare ale PNL, după gestul fostului lider al partidului, Ludovic Orban, care a părăsit grupul parlamentar luni. Cei doi au precizat că nu pleacă încă din partid şi i-au atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe preşedintele PNL Florin Cîţu.

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a spus, în plen, că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat. El a precizat că nu va demisiona din PNL dar nu vrea să gireze deciziile actualei conduceri a PNL. ”Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a spus Kocsis de la tribuna plenului. 

Senatorul PNL Ovidiu Florean a declarat, la rândul lui, că şi-a depus demisia din grupul parlamentar senatorial PNL şi urmează să activeze ca neafliliat. El a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus IOhannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

”Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor”, a spus senatorul, precizând că toate deciziile luate de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară. 

”Din obedienţă faţă de preşedintele Iohannis, au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat şi într-un mod pătimaş pe domnul Cîţu. Până şi parteneriatul Cîţu-Iohannis s-a încheiat la doar trei săptămâni de la Congres”, a spus el. 

Senatorul a afirmat că ”în vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîţu şi Iohannis”.

”Domnule Iohannis, domnule Cîţu, aţi reuşit în aceste patru luni să distrugeţi speranţa românilor. V-aş recomanda să angajaţi un inginer, să vă înveţe ce înseamnă măsura”, a spus Ovidiu Florean.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Patru liberali și-au dat demisia din PNL. A plecat și Ionel Dancă: ”Noua conducere este desprinsă de realitate”