Antena Meniu Search
x

Presa străină despre alegerile din România: stânga speră să revină la putere

Alegerile din România atrag atenţia presei internaţionale. Toate marile publicaţii şi televiziuni vorbesc despre votul pe care-l dau românii şi despre posibilitatea ca stânga să revină la putere.

Alegerile din România atrag atenţia presei internaţionale. Toate marile publicaţii şi televiziuni vorbesc despre votul pe care-l dau românii şi despre posibilitatea ca stânga să revină la putere.

"La doar un an după ce a facut un umilitor pas înapoi, partidul renăscut din cenuşa celui condus de Nicolae Ceauşescu, ar putea câştiga, probabil, votul majoritar". Aşa titrează Deutsche Welle pe pagina sa web de limbă engleză.

Washington Post se concentrează asupra rolului Premierului Dacian Cioloş în aceste alegeri. La fel şi Associated Press, care titrează că "Premierul României încearcă apariţia fără cravată înaintea alegerilor".

Pe acelaşi subiect

"Decizia lui Cioloş de a nu purta cravată în campania electorală e percepută ca un gest politic, nu ca o modă", constată cei de la AP. "Arată că e relaxat şi nu vrea să creeze distanţă între el şi o persoană normală", declară un expert, pentru Associated Press.

Ziarele italiene spun că acest scrutin e dominat de lupta anti-corupţie, dar şi de dorinţa românilor de a avea condiţii de viaţă mai bune.

Presa din Peninsulă nominalizează drept favorit Partidul Social Democrat, în ciuda dispariției bruşte de pe scena politică de acum un an a fostului prim-ministru Victor Ponta, acuzat de corupție.

Şi presa franceză subliniază că PSD are şansa de a aduna cele mai multe voturi - cam 40%, după unele sondaje. "Populaţia din mediul rural şi vârstnicii le-ar aduce victoria", mai spun francezii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Al Jazeera se întreabă cum ar fi posibil ca social-democraţii să se reîntoarcă în prim-plan, după tragedia din Clubul Colectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Presa străină despre alegerile din România: stânga speră să revină la putere