Antena Meniu Search
x

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Grindeanu: Guvernul actual este un dezastru pentru români

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 09:43

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Grindeanu: Guvernul actual este un dezastru pentru români
Sorin Grindeanu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru / Hepta

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, şi liderul de grup de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, au anunţat că social-democraţii au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Moțiunea va fi citită astăzi în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată.

 ”Am depus acum câteva minute moţiunea de cenzură. Guvernul actual e un dezastru pentru români şi firmele româneşti. PNRR e un dezastru. Au fost îngheţate alocaţiile. În PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani mulţi pentru clientela lor politică. Românii au sărăcit”, a declarat miercuri Sorin Grindeanu. 

Premierul Florin Cîţu a declarat marți seară că nu se aşteaptă ca vreun parlametar al coaliţiei să voteze moţiunea de cenzură, cu atât mai puţin dintre colegii săi de partid.

Pe acelaşi subiect

Textul integral al moțiunii de cenzură

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!

Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Și atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AȚI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎȚU!?

Ați scumpit viața oamenilor ca să puteți trăi voi pe picior mare!

Ați bătut un record ”fantastic”! Asta ați făcut!

Domnule Cîțu, sunteți în fruntea celei mai proaste guvernări economice din ultimii 30 de ani! În timp ce camarila politică și firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor își văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare. Deși dumneavoastră, din biroul de la Victoria, total rupt de realitate, scrieți pe Facebook altceva...

În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari!

Mai mult, BNR anunță o dublare a inflației în 2021. Este efectul creșterii dramatice a costului vieții: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze și +7,5% la apă. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de ”fantastice”!

Și, din păcate, toate acestea creșteri au fost resimțite din plin de TOȚI românii!

Singura grijă a Guvernului Cîțu a fost să amâne - până în 2023 - adoptarea măsurilor de sprijin pentru consumatorii vulnerabili. Tocmai acei români care o duc cel mai greu și pentru care dublarea facturilor la utilități fac diferența între a avea ce pune pe masă sau nu.

Și, de aceea, trebuie să plecați!

Textul moțiunii de cenzură by Alexandru Badea on Scribd

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Grindeanu: Guvernul actual este un dezastru pentru români