Antena Meniu Search
x

Video Replica ministrului Lucian Bode pentru Dan Barna: Este total incorect să faci trimiteri la o instituție fundamentală a statului, ca jandarmeria

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că situația de la Spitalul Foișor, unde pacienţii au fost scoşi noaptea din spital, ca să facă loc bolnavilor de COVID, „este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media”. În replică, ministrul Afacerilor Interne a declarat că “este total incorect să faci trimiteri la o instituție fundamentală a statului, ca jandarmeria”.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 12:50

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vineri, pacienţii de la Spitalul Foişor din Capitală au fost scoşi noaptea din spital, ca să facă loc bolnavilor de COVID. Oameni abia operaţi au fost trimişi acasă ca ultimă soluţie gândită de Guvern pentru a face rost de noi locuri la ATI şi de paturi cu oxigen.

În total, 12 pacienţi au fost transferaţi la alte spitale, inclusiv din ţară. Din ceilalţi 92 de pacienţi, 25 erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale, iar 67 erau pacienţi deja operaţi şi au fost trimişi acasă. Sâmbătă, la ora 10 dimineața, a fost externat ultimul pacient care era internat la Spitalul Foișor. Acesta a fost transportat cu o ambulanță la domiciliu.

La fața locului au apărut mai multe persoane care au protestat față de modul în care au fost evacuați bolnavii. Jandarmii au fost solicitați să asigure ordinea și să se asigure de respectarea măsurilor anti-COVID. 

Luni, înaintea ședinței coaliției, vicepremierul Dan Barna a declarat, referitor la incidentele de la spitalul Foișor, că „este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media. (...) Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a replicat că “este total incorect să faci trimiteri la o instituție fundamentală a statului, ca jandarmeria”.

Lucian Bode a explicat, luni, care a fost rolul jandarmilor la spitalul Foișor.

"Am văzut în spațiul public o afirmație nedreaptă la adresa Jandarmeriei Române. Ca să lămuresc public când și în ce condiții a fost chemată Jandarmeria pentru menținerea ordinii publice, responsabilitatea asigurării măsurilor de pază revenea firmei de pază. În condițiile în care ei se vedeau depășiți de situație aveau obligația să solicite sprijinul Poliției și Jandarmeriei. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat acest lucru.

Din proprie inițiativă, unitatea de jandarmi a decis să participe și să se implice în asigurarea ordinii și liniștii publice în față spitalului Foișor, fară să fie solicitați la acest lucru.

Rolul lor a fost de a asigura protecția celor care erau în situația de a fi externați. Nu vreau să întru în alte comentarii legate de responsabilitatea Ministerului Sănătății, de responsabilitatea spitalului".  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Replica ministrului Lucian Bode pentru Dan Barna: Este total incorect să faci trimiteri la o instituție fundamentală a statului, ca jandarmeria