Antena Meniu Search
x

Structura noului Guvern Ciolacu. Noi variante: Aurescu, înlocuit de Luminița Odobescu la Externe, Bogdan Mateescu la Justiție, Burduja la Energie şi Boloș la Finanțe

Schimbul de putere la vârful coaliţiei guvernamentale se apropie de final. Noul cabinet condus de Marcel Ciolacu ar trebui să depună jurământul în două zile. În această dimineața au apărut nume noi şi posibile modificări: Marcel Boloș la Finanțe, Sebastian Burduja la Energie, Bogdan Mateescu la Justiție şi Luminița Odobescu la Externe. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 13.06.2023, 12:38

Vezi și

PSD și PNL și-au împărțit deja portofoliile, iar UDMR ar putea rămâne în afara guvernării pentru că nu vrea să renunţe la Ministerul Dezvoltării. Între timp, liderul PNL, Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Senatului în şedinţa de plen de marţi.

Cât priveşte cum va arăta noul cabinet, în ultimele ore au apărut câteva propuneri noi. Judecătorul Bogdan Mateescu este ultima propunere a PNL pentru Ministerul Justiției. Bogdan Aurescu nu ar mai urma să facă parte din Cabinetul Ciolacu, ar putea fi înlocuit de Luminița Odobescu, consilierul prezidențial. Este diplomat de carieră şi a fost Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană. Alte posibile modificări ar fi Marcel Boloș la Finanțe, Sebastian Burduja la Energie.

Noul preşedinte al Senatului, Nicolae Ciucă, a confirmat că Luminiţa Odobescu este în analiză pentru a-i lua locul lui Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe, Mateescu la Justiție, Boloș la Ministerul Finanțelor, iar Sebastian Burduja la Energie. La Mediu, numirea lui Fechet rămâne încă sub semnul întrebării, la fel şi cea a lui Cătălin Predoiu ca vicepremier.

Cum va arăta Guvernul Ciolacu

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor surse politice, structura noului Guvern, condus de Marcel Ciolacu ar putea arăta în felul următor:

PSD:

Premier: Marcel Ciolacu

Vicepremier fără portofoliu: Marian Neacșu

Digitalizare - Ivan Bogdan Gruia (deputat)

Agricultură - Florin Barbu (deputat)

Economie, Turism și Antreprenoriat: Radu Ștefan Oprea (senator)

Sănătate - Alexandru Rafila

Muncă - Marius Budăi

Familie - Gabriela Firea 

Apărare - Angel Tîlvăr

Transporturi - Sorin Grindeanu

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - Adrian Câciu 

PNL:

Interne + vicepremier - Cătălin Predoiu

Externe - Luminița Odobescu (Bogdan Aurescu)

Educație - Ligia Deca

Finanțe - Marcel Boloș (Sebastian Burduja)

Energie -  Sebastian Burduja (Virgil Popescu) 

Cultură - Raluca Turcan

Mediu - Mircea Fechet

Dezvoltare - Adrian Ioan Veștea 

Justiție - Bogdan Mateescu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Structura noului Guvern Ciolacu. Noi variante: Aurescu, înlocuit de Luminița Odobescu la Externe, Bogdan Mateescu la Justiție, Burduja la Energie şi Boloș la Finanțe