Politic

Tăriceanu, mesaj dur către opoziţie: 'Aţi rămas cu o placă de patefon zgâriată'

Publicat pe 09.05.2018 la 12:32 Actualizat pe 09.05.2018 la 12:58

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în prezent lupta împotriva corupţiei reprezintă 'un demers politic, nu o reacţie naturală a statului de drept', acuzând opoziţia că a rămas "cu o placă de patefon zgâriată care spune 'Să continuăm lupta împotriva corupţiei!".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în prezent lupta împotriva corupţiei reprezintă 'un demers politic, nu o reacţie naturală a statului de drept', acuzându-i pe cei care susţin demersul că au rămas "cu o placă de patefon zgâriată care spune 'Să continuăm lupta împotriva corupţiei!".

'Stimaţi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Protocoalele dintre SRI şi CSM vi se par normale, naturale? Astea sunt trăsăturile statului de drept? Drepturile şi libertăţile individuale vi se par că sunt o valoare care trebuie apărată sau neglijată? Haideţi să continuăm lupta împotriva corupţiei aşa cum a fost ea pornită. Sunteţi decalaţi în urmă cu 10 ani. Mi-aduc aminte din copilărie, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România, Stalin murise. Ce se striga? Ce se scanda? 'Stalin!' Aşa ştiau oamenii, aşa învăţaseră. Am impresia că şi dvs aţi rămas cu o placă de patefon la care s-a zgâriat şănţuleţul şi care spune un singur lucru: 'Să continuăm lupta împotriva corupţiei!' Cum o continuăm? În felul în care s-a desfăşurat în ultima vreme cu condamnări pe bandă rulantă, care au desconsiderat normele elementare ale statului de drept? Aceasta este România pe care o vreţi în continuare?', a afirmat Tăriceanu, miercuri, în plenul Senatului, la "Ora Guvernului", la care a participat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a citat dintr-un raport al Societăţii Academice Române, care ar urma să fie prezentat pe 15 mai, potrivit căruia instanţele au pronunţat 4.720 de decizii penale definitive între ianuarie 2010 - decembrie 2017, în urma dosarelor instrumentate de DNA.

'Este vorba de intensitatea anticorupţiei judiciare din România exprimată prin 4.720 de decizii penale definitive între ianuarie 2010 - decembrie 2017 în urma dosarelor instrumentate de DNA, adică o medie de aproape 600 de condamnări pe an. Deci producţia la hectar este îndeplinită', a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că există 'o campanie organizată aşa cum se organiza şi în anii 50'.

'Care este problema în societate? Problema în societate este că percepţia în legătură cu nivelul corupţiei a rămas la fel. Prin urmare, această campanie intensă a eşuat. Ne punem întrebarea şi de ce? Vă dau şi răspunsul: pentru că această campanie împotriva corupţiei s-a transformat într-un instrument politic. Pur şi simplu ideea de luptă împotriva corupţiei înseamnă un demers politic, nu este un demers natural al statului de drept, o reacţie naturală a statului de drept. Este o campanie organizată aşa cum se organiza şi în anii '50: lupta împotriva burghezo-moşierimii, lupta împotriva chiaburilor şamd, cu toate consecinţele pe care le ştiţi. Şi atunci, ca şi acum, normele statului de drept erau călcate în picioare', a susţinut Tăriceanu.

Sursa: Agerpres

În articolul

Tăriceanu, mesaj dur către opoziţie: 'Aţi rămas cu o placă de patefon zgâriată'

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Un botoşănean care îşi căuta tatăl dispărut l-a găsit în ştreang, lângă casăpe observatornews.ro
Intervenţie a poliţiştilor după ce o tânără geloasă i-a spart un pahar în cap fostului iubit, văzându-l la o terasăpe observatornews.ro
Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Cum se vor relua cursurile din toamnă! Decizie fără precedent în Româniape a1.ro
Alertă pentru români! Care sunt țările care refuză să ne primească! Lista completă unde s-au impus restricțiipe a1.ro
20 de țări au impus restricții românilor. Unde nu mai putem să călătorimpe spynews.ro
Stop la munte sau la mare? Anunțul lui Raed Arafat despre următoarele măsuri de restricțiepe spynews.ro
Povestea soților condamnați la 16 ani de închisoare și 74 de lovituri de bici care au reușit să plece în altă țară și să înceapă o viață nouăpe antenasport.ro
Un student grec a mers 3.500 de kilometri pe bicicletă, timp de 48 de zile, pentru a ajunge acasă. Ce l-a determinat să facă astape antenasport.ro
Fetița meape antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Marcel Pavel, mesaj dur pentru cei care l-au acuzat că a luat bani ca să spună că are COVID-19pe antena3.ro
Cel mai bun ceai detoxifiant care te ajută să slăbești. Este delicios și se prepară imediat. Rețeta zileipe antena3.ro
Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/hpe cars.ro
Alertă pentru cei care stau la bloc. Când ești urmărit, cum te poți opune și ce drepturi aipe playtech.ro
„Închisoarea medicală” de pandemie nu conține avizul CSM, deși ea se contestă la judecătorpe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro