Antena Meniu Search
x

Teodorovici: "Lucrăm la bugetul pe anul viitor; doresc foarte mult ca 2016 să fie anul relansării reale a economiei"

Bugetul pentru anul viitor trebuie să exprime, în mod real, nevoile pe care le are România, iar 2016 trebuie să fie un an al relansării reale a economiei, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

 Bugetul pentru anul viitor trebuie să exprime, în mod real, nevoile pe care le are România, iar 2016 trebuie să fie un an al relansării reale a economiei, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la "Topul Național al Firmelor Private din România - Top 2014".

"Lucrăm acum la bugetul pe 2016. Este un lucru extrem de important. Trebuie să fie un buget care să exprime în mod real nevoile pe care România le are, coroborat cu ceea ce deja Guvernul și Parlamentul au adoptat — Cod Fiscal și multe alte măsuri. Îmi doresc foarte mult ca anul 2016 — și sunt convins de faptul că o să fie — un an al relansării reale a economiei", a menționat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a subliniat că România are 'un regim fiscal mult mai prietenos' și că este nevoie de o simplificare a sistemului. "Trebuie să simplificăm foarte mult sistemul, cel de care dumneavoastră (mediul de afaceri, n.r.) vă loviți zi de zi, de la exemple precum eliminarea ștampilei până la multe alte, care creează probleme, întârzieri și, la final, costuri suplimentare. Toate acestea pot să facă în 2016 un an mult mai bun pentru noi toți", a mai spus Teodorovici.

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o creștere economică estimată la 3,4%, o inflație medie anuală de 1,7% și un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 și estimările pentru anii 2017 — 2019 transmise de Ministerului Finanțelor Publice ordonatorilor principali de credite.

În același timp, creșterea consumului populației este estimată la 3,4% pentru 2016, iar a consumului administrației publice la 3%.

Pe de altă parte, este de așteptat o scădere a numărului de șomeri de la 465.000 de persoane anul acesta la 450.000 anul viitor și la 435.000 în 2017.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Teodorovici: "Lucrăm la bugetul pe anul viitor; doresc foarte mult ca 2016 să fie anul relansării reale a economiei"