Antena Meniu Search
x

USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Îi reproșează achiziția de BMW-uri

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost înregistrată marți în plenul Camerei Deputaţilor, sub semnătura parlamentarilor din Forţa Dreptei şi din USR.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 15:09

USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Îi reproșează achiziția de BMW-uri
USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Îi reproșează achiziția de BMW-uri

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei depun moţiunea simplă împotriva lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, intitulată: 'Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt'. Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", a afirmat Moşteanu.

„Dovada cea mai recentă: scandalul celor 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. 98 de milioane de lei, fără TVA, care ajung, printr-o licitaţie aranjată, la firma prietenului preşedintelui. Şi pare a fi doar începutul în condiţiile în care Poliţia Română este la un pas să dea aceeaşi firme alte câteva milioane de lei pentru motociclete. Alte motive pentru ca Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI sunt: eşecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice, lipsa totală de reforme la nivelul MAI şi implicarea instituţiei în acţiunea de intimidare şi kompromat a presei. „Domnia” lui Lucian Bode la MAI trebuie să înceteze, o instituţie atât de importantă, cu toate structurile sale, nu trebuie lăsată să devină victima corupţiei, delăsării şi haosului”, mai indică sursa menţionată.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a explicat că moţiunea nu este regulamentară, având în vedere că grupul Forţa Dreptei nu există şi a returnat textul, scrie Agerpres.

După câteva minute, Ionuț Moşteanu a revenit, precizând că a fost modificat textul, indicându-se la iniţiatori deputaţi neafiliaţi în loc de deputaţii Forţei Dreptei.

Depunerea moţiunii a fost acceptată de preşedintele de şedinţă. Biroul permanent urmează să stabilească data dezbaterii moţiunii simple.

Documente: motiune-simpla-lucian-bode.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Îi reproșează achiziția de BMW-uri