Antena Meniu Search
x

Mită pentru admiterea la Şcoala de Poliţie. Bărbat din Buzău, prins în flagrant când primea bani de la tatăl unui candidat

Un buzoian a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă după ce a primit în mai multe tranşe suma de 3.500 euro pentru a facilita admiterea unui elev la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina. Bărbatul a fost prins în flagrant când primea ultima tranşă de bani de la denunţător, respectiv tatăl elevului ce urma a fi admis la şcoala de poliţie.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 15:19

Mită de 3.500 de euro pentru admiterea la Şcoala de Poliţie
Mită de 3.500 de euro pentru admiterea la Şcoala de Poliţie - Shutterstock (scop ilustrativ)

Potrivit unui comunicat de presă al DGA Buzău la data de 30 septembrie, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile faţă de o persoană cercetată pentru trafic de influenţă. 

Bărbatul, prins în flagrant. Suma oferită drept mită pentru admiterea la Şcoala de Poliţie

În fapt, în urma denunţului formulat de o persoană fără calitate specială, la data de 29 septembrie 2022, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant inculpatul în timp ce primea suma de 2.500 de lei, reprezentând ultima parte din suma totală primită, respectiv 3.500 de euro, bani pretinşi şi primiţi în tranşe cu ocazia unor întâlniri anterioare.

”În schimbul sumelor de bani încasate, inculpatul a pretins că are influenţă pe lângă funcţionari M.A.I din cadrul comisiei de organizare şi desfăşurare a examenului de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina, pentru a-i facilita fiului denunţătorului promovarea examenului de admitere în cadrul acestei instituţii de învăţământ”, precizează DGA, conform news.ro. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Mită pentru admiterea la Şcoala de Poliţie. Bărbat din Buzău, prins în flagrant când primea bani de la tatăl unui candidat