Antena Meniu Search
x

Video Zi de foc în Parlament, unde miniştrii USR au fost respinși pe bandă rulantă. ”În România miroase a moarte şi dumneavoastră vă jucaţi de-a guvernul”

Zi de foc azi în Parlament! Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş au fost audiaţi şi respinşi pe bandă rulantă. Unul singur a scăpat de aviz negativ, dar doar dintr-o încurcătură. Calculele nu stau bine pentru Guvernul exclusiv USR. Liberalii sunt deja convinşi că n-are nicio şansă să treacă, aşa că plănuiesc să meargă la Cotroceni tot cu Florin Cîţu ca propunere de premier.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 21:05

Vezi și

Ca la popice, unul după altul, miniştrii propuşi de Dacian Cioloş au picat testul audierilor în Parlament. Cu un ochi în telefon şi unul la candidat, discuţiile au fost pe repede-nainte. Izolaţi, miniştrii USR au primit voturi PENTRU doar de la parlamentarii USR. Trendul a fost dat de la prima oră. Propunerile pentru Cultură şi Sport au fost respinse rapid.

Aceeaşi soartă şi pentru Dan Barna, propus la Externe. Nici propunerile surpriză de la Apărare, deputatul Nicu Fălcoi, şi de la Interne, fostul prefect al Capitalei Alin Stoica n-au avut mai mult succes. La fel şi la Mediu, Energie, Economie, Fonduri Europene şi Cercetare.

Un singur ministru propus în Cabinetul USR a primit aviz pozitiv

Dacă la celelalte audieri, cei mai vocali au fost social-democraţii, tirul reproşurilor pentru Stelian Ion a venit de la liberali.

Pe acelaşi subiect

Stelian Ion: ”Criza guvernamentală a fost generată de revocarea intempestivă şi nejustificată a mea de către premier”

Singurul care s-a clătinat, dar n-a picat, a fost Cătălin Drulă.

Avizele din comisiile de specialitate sunt consultative

Ca de obicei, circul a fost la el acasă. După ce s-au certat pe microfoane, ministrul propus la Finanţe, europarlamentarul Dragoş Pîslaru a obţinut un aviz negativ.

Deşi avizele sunt consultative, votul de azi din comisii e un indicator bun pentru ce se va întâmpla mâine, la meciul final.

Premierul desemnat are nevoie de 234 de voturi ca să ajungă la Palatul Victoria. Are doar 80. Aşa că am putea avea un nou record: guvernul care a strâns cele mai puţine voturi din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Zi de foc în Parlament, unde miniştrii USR au fost respinși pe bandă rulantă. ”În România miroase a moarte şi dumneavoastră vă jucaţi de-a guvernul”