Antena Meniu Search
x

7 indicatii pretioase pentru cresterea potentei si o activitate sexuala sanatoasa

Starea noastra de bine depinde de o serie de factori si este in stransa legatura cu toate activitatile pe care le intreprindem in fiecare zi. Activitatea sexuala este inca un subiect tabu mai ales atunci cand unul dintre parteneri se confrunta cu anumite disfunctii.

7 indicatii pretioase pentru cresterea potentei si o activitate sexuala sanatoasa - pexels.com

Starea noastra de bine depinde de o serie de factori si este in stransa legatura cu toate activitatile pe care le intreprindem in fiecare zi. Activitatea sexuala este inca un subiect tabu mai ales atunci cand unul dintre parteneri se confrunta cu anumite disfunctii.

Din fericire, pentru rezolvarea problemelor de potenta, exista numeroase solutii care nu trebuie sa puna sanatatea in pericol. Dincolo de un mod de viata sanatos si o dieta bine insusita, se pot folosi, iata cateva indicatii care pot ajuta problemele de impotenta si sa conduca catre o activitate sexuala normala.

Apeleaza la specialist si nu urma tratamente fara indicatii medicale

Din nefericire, din ce in ce mai multi barbati se confrunta in zilele noastre cu disfunctii sexuale. Indiferent de cauza care a condus catre acestea, este foarte important ca drumul catre specialist ca fie nu fie intrerupt de alte abordari ori alte obiceiuri nesanatoase.

Chiar daca dinamica sexuala poate cunoaste anumite schimbari oadata cu inaintarea in varsta, tratamentul care implica pastile pentru potenta trebuie sa tina cont de indicatii din parte medicului.  

Elimina pe cat posibil sursele de stres

Stresul reprezinta o starea care influenteaza in mod activ sistemului nervos si din pacate, poate coordona cu influente majore toate functiile corpului. Indiferent ca este vorba despre stres relational sau profesional, acesta trebuie indepartat.

Este bine ca deconectarea sa se produca prin mijloace care sa creeze o stare de bine, confort si dorinta de a elimina orice urma de tensiune.

Acorda o atentie deosebita alimentatiei

O alimentatie sanatoasa implica un aport suficient de vitamine, minerale si nutrienti esentiali organismului. Este de evitat consumul excesiv de grasimi si zahar, cu atat mai mult cu cat o dieta echilibrate ajuta semnificativ la imbunatatirea somnului.

Cercetarile specialistilor in domeniu au reliefat ca un somn bun reduce nivelul de stres, stresul fiind o cauza majora a impotentei. Prin urmare, respectand o dieta insusita ca un stil de viata, vei avea parte de o imbunatatire semnificativa a vietii sexuale.

Fa cat mai mult sport

Activitatea fizica sustinuta de miscari in aer liber sau la sala de sport au un efect benefic asupra corpului. Este cunoscut faptul ca in timpul exercitiilor fizice, corpul elibereaza endorfine, care reduc nivelul stresului din organism si creaza un tonus mult mai bun.

Impreuna cu un stil de viata sanatos (alimentatie, renuntare la fumat si exces de alcool), sangele este mult mai bine pus in miscare in tot organismul, in special in zona organelor genitale.

Armonizeaza aspectul erotic in relatia de cuplu

Documenteaza-te si mentine flacara aprinsa in relatia de cuplu. Incearca sa dobandesti o stare de echilibru, de autocontrol asupra energiei sexuale si invata cum sa te manifesti, cum si ce sa experimentezi nou (alaturi de partener), astfel incat niciun contact sexual sa nu devina monoton si lipsit de pasiune.

Lucreaza cu psihicul tau si nu iti pierde stima de sine

Este la fel de important sa lucrezi cu psihicul precum te ingrijesti de corpul tau. Fa apel la creativitate si stimuleaza imaginatia erotica si permite-ti sa traiesti si sa sustii act sexuale interesante, mult mai captivante.

Comunica sincer cu partenerul

Nu uita ca orice problema poate fi rezolvata daca comunicarea se face intr-un raport sincer din partea ambilor parteneri. Chiar daca este foarte diferita modalitatea oamenilor de a (re)actiona in fata situatiilor in care sunt pusi, nu lasa loc de interpretari si vorbeste cu partenerul cat se poate de sincer si gasiti impreuna calea catre rezolvarea problemelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » 7 indicatii pretioase pentru cresterea potentei si o activitate sexuala sanatoasa