Antena Meniu Search
x

Alertă în Iași, după ce au fost descoperite 2 cazuri de tuberculoză la o grădiniță. O îngrijitoare și un copil au ieșit pozitivi la testare

Caz extrem de grav la Iaşi, unde au fost depistate două cazuri de tuberculoză la o grădiniţă privată. Este vorba de un copil și un îngrijitor, care au ieșit pozitivi la testare. Din acest motiv, toți ceilalți copii au început tratament profilactic, iar Direcția Sanitar Veterinară a deschis o anchetă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.06.2024 , 13:43

Atât îngrijitoarea cât și copilul răspund la tratament, până în acest moment. Deocamdată este vorba doar despre două cazuri confirmate, dar sunt multe alte probe luate de la angajații grădiniței cât și de la ceilalți copii.

Totul a început la jumătatea lunii aprilie, atunci când femeia a început să aibă simptome, mai întâi specifice unei viroze respiratorii. S-a confirmat însă diagnosticul de tuberculoză și a început imediat tratamentul. Tot atunci a început și ancheta epidemiologică. A reieșit și că un copil este pozitiv la tuberculoză. Și pentru el a început tratamentul, iar ancheta pare să se extindă și la alte grupe ale grădiniței.

Părinții sunt revoltați și spun că nu li s-a comunicat tuturor, în momentul respectiv, faptul că ar exista astfel de cazuri și că abia astăzi s-ar fi închis centrul educațional și grădinița pentru a se face curățenie generală. Acum cer explicații de la conducerea unității.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Sanatate » Alertă în Iași, după ce au fost descoperite 2 cazuri de tuberculoză la o grădiniță. O îngrijitoare și un copil au ieșit pozitivi la testare