Antena Meniu Search
x

Cifra reală a infecţiilor cu coronavirus în România ar fi de 500.000, crede Alexandru Rafila (Video)

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este de părere că cifra totală a românilor care s-au infectat cu coronavirus ar fi undeva pe la 500.000.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 19:54

Vezi și

Medicul precizează că mare parte a persoanelor au fost asimptomatice şi s-au vindecat deja.

"Despre cifra reală a persoanelor infectate cu coronavirus în România am tot discutat, toată lumea face diverse speculaţii dar, dacă aproximativ 2% dintre concetăţenii noştri au trecut prin boală, asta înseamnă că aproape 400.000-500.000 este o cifră apropiată de realitate. Mai mult, s-a făcut un studiu de curând la Suceava, care s-a făcut doar pe persoane adulte, un studiu de sero-prevalenţă, făcut de un operator privat şi au avut nişte rezultate care putem să le luăm în considerare dacă vreţi: 2% din populaţia din Suceava a trecut prin boală, au fost diagnosticaţi, iar 20%, de fapt, incluzând şi asimptomaticii au contractat virusul şi este exact această proporţie de 1 la 10 şi studiile care au fost făcute până în momentul de faţă arată că numărul de cazuri asimptomatice faţă de numărul de cazuri diagnosticate variază cu o propoţie de 10-20 de ori mai multe cazuri asimptomatice decât cele care au fost confirmate prin tehnici de laborator. Dintre aceşti 400-500.000 marea majoritate sunt convins că s-au vindecat", a precizat pentru Observator medicul Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cifra reală a infecţiilor cu coronavirus în România ar fi de 500.000, crede Alexandru Rafila (Video)