Antena Meniu Search
x

Cum deosebim astenia de primăvară de anemie

Un set complet de analize nu strică niciodată, atunci când vine vorba despre astenia de primăvară. La fel de bine ai putea fi o anemie. Şi e destul de greu să punem diagnostic de acasă sau de pe internet. 

de Redactia Observator

la 16.04.2019, 16:20

Vezi și

Un set complet de analize nu strică niciodată, atunci când vine vorba despre astenia de primăvară. La fel de bine ai putea fi o anemie. Şi e destul de greu să punem diagnostic de acasă sau de pe internet. 

Aşadar, butonul de alarmă este declanşat de momentul în care observaţi că simptomele specifice asteniei se prelungesc nejustificat. În acel caz va trebui să cereţi ajutor specializat. Nu de alta, dar s-ar putea să aveţi anemie! Veţi ştii sigur abia după ce vă faceţi un set complet de analize.

Indiferent de rezultat: fie că e astenie, fie că e anemie, trebuie să reţineţi că totul pleacă de la o alimentaţie. Iar acum că a venit primăvara, au început să apară pe tarabele din pieţe salatele, roşiile, spanacul, rucolla. Şi fiecare dintre ele reprezintă o soluţie la prolema noastră.

O salată sănătoasă, de primăvară

Să recapitulăm: în bolul de salată preparat avem complexul de B-uri, avem vitamina C, prin zeama de lămâie pe care am adăugat-o şi, evident, surplusul de fier de care avem nevoie. Şi bonus, valeriana care ne ajută pe partea de depresivitate. O salată uşoară, aşadar, pe care o putem mânca la oricare dintre mesele principale ale zilei. Mai ales acum, primăvara, când în pieţe toate tarabele sunt pline de verdeţuri. Pentru toate gusturile şi buzunarele

Dar pe lângă o alimentaţie echilibrată, specialiştii ne mai recomandă un lucru să trecem mai uşor peste această perioadă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cum deosebim astenia de primăvară de anemie