Antena Meniu Search
x

Favipiravir, primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj

Favipiravir, un antiviral folosit pentru gripă în Japonia, care poate fi administrat bolnavilor de COVID-19 cu forme uşoare şi medii, ar putea fi ar putea fi primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj.

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 11:02

Favipiravir, primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj
- Profimedia

Medicamentul Favipiravir va fi produs la Terapia Cluj, unde au început probele tehnologice. Dacă rezultatele sunt bune, Terapia va începe producţia de Favipiravir, iar pacienţii vor avea acces mai repede la medicament. În acest moment, medicamentul este în protocolul de tratament pentru COVID-19 de la noi din ţară, potrivit Mediafax. Medicamentul se folosește pentru bolnavii de COVID-19 cu forme uşoare şi medii. Acesta îşi face foarte bine efectul atunci când este luat încă de la începutul simptomatologiei COVID-19.

În protocolul naţional de tratament scrie că nu trebuie folosit de copii şi nici de către femeile însărcinate. În România este administrat doar în spital, chiar dacă încă de anul trecut au fost discuţii pe această temă. 

Ce este Favipiravir

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament şi-a dovedit eficienţa în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu coronavirus şi este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum şi în alte ţări din zona asiatică. După apariţia COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile. În acelaşi timp ameliorează şi simptomele infecţiei provocate de SARS-Cov-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Favipiravir, primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj