Antena Meniu Search
x

Îngrijirea tenului: Când și cum folosim corect crema de față

Începem azi adresându-ți o întrebare: știai că modul și momentul în care aplici crema ta de față e aproape la fel de important precum marca și ingredientele pe care le include aceasta? Iar dacă ți se pare că nu e nimic complicat la mijloc, este posibil să te înșeli.

de Redactia Observator

la 06.02.2020, 15:32

Îngrijirea tenului: Când și cum folosim corect crema de față

Începem azi adresându-ți o întrebare: știai că modul și momentul în care aplici crema ta de față e aproape la fel de important precum marca și ingredientele pe care le include aceasta? Iar dacă ți se pare că nu e nimic complicat la mijloc, este posibil să te înșeli.

Deși e perfect adevărat că nu ai nevoie de un doctorat în chimie ca să știi cum să îți aplici crema de față, e la fel de real și faptul că multe femei comit greșeli destul de însemnate atunci când își aștern crema pe față. Deși nu toate aceste erori vor provoca neajunsuri, ele pot diminua eficacitatea cremei, ceea ce reprezintă fără urmă de îndoială un inconvenient în sine.

După ce am chestionat dermatologii, îți spunem care sunt cele mai importante reguli de îngrijire a pielii! Află când și cum să folosești crema de față și vezi care sunt trucurile ce îți asigură acea piele de milioane la care ai visat!

Când trebuie să folosești crema de față?

Dacă răspunsul tău la întrebarea de mai sus este „când îmi amintesc” sau „când îmi simt tenul uscat”, să nu te mire faptul că pielea ta te privește ternă și nefericită din oglindă. A aplica cremă hidratantă atunci când tenul tău e deja uscat reprezintă un gest echivalent cu a bea apă atunci când ești deja deshidratată: pur și simplu va rezolva o problemă existentă, dar nu te va ajuta prea tare să îți păstrezi pielea sănătoasă. Ba dimpotrivă.

Ține cont de ce spun specialiștii și bifează însă momentele de mai jos, când e musai să aplici crema de față!

Dimineața. „Dimineața pe răcoare” este primul și practic cel mai important moment când trebuie să aplici cremă hidratantă. Așa cum bei un pahar de apă pentru a trezi la viață organismul deshidratat în timpul nopții, și pielea are nevoie de același apel de energie. Aplică întotdeauna crema după ce ai curățat tenul (și nu, nu contează dacă te-ai demachiat seara, măcar spală-te pe față) și cât pielea este încă umedă. Folosește un produs cu SPF după ce ai așternut crema de față, chiar dacă nu te machiezi.

Seara. După o zi agitată, în care ai expus pielea la poluare, la stres, la alimentație dezechilibrată, câteva dintre lucrurile care o deranjează cel mai tare, dermul tău are nevoie de un moment de respiro. Poți aplica acum aceeași cremă de dimineață sau, dacă e necesar, poți opta pentru un produs mai bogat și mai nutritiv.

Înainte și după ce călătorești cu avionul. Sigur ai văzut cel puțin o imagine cu o celebritate care folosea mască-șervețel atunci când zbura, dar să știi că la mijloc nu e numai vorba despre un capriciu. Deși poate părea oarecum nelalocul său să te afișezi astfel în compania unor străini, nu înseamnă că nu poți feri tenul de efectul de deshidratare care are loc atunci când călătorești pe calea aerului, la înălțimi altfel insurmontabile de către corpul omenesc. Asigură-te că hidratezi pielea înainte și după călătorie și folosește un spray hidratant în timpul zborului dacă resimți nevoia.

Înainte de a te machia. Crema de față reprezintă cea mai bună bază de machiaj și dacă în general majoritatea dintre noi ne pregătim astfel tenul dimineața, cu totul altfel stau lucrurile dacă aplici makeup seara, înainte de a ieși în oraș. Ecuația rămâne însă aceeași: nu contează dacă ai folosit cremă de față dimineața (și nici dacă ai de gând să o aplici seara), mai așterne un strat înainte de a te apuca să întinzi cuminte fondul de ten. Rezultatele se vor vedea.

Cum aplici crema de față

La fel de important cu a ști când să aplici minunata ta cremă de față este să fii conștientă de toate trucurile care îmbunătățesc folosirea sa. Acordă-ți câteva momente și transformă ritualul de „cremuire” într-un răsfăț, iar pielea ta va străluci mereu fericită, chiar și la 100 de ani.

Așterne întotdeauna crema pe fața curată. Folosește crema de față pe tenul asfixiat de impurități și nu vei face decât să blochezi porii, să accelerezi instalarea ridurilor și să inviți în viața ta acneea. Așa cum am spus, chiar dacă ți-ai curățat tenul seara, spală-te întotdeauna pe față dimineața înainte de a da binețe cremei.

Aplică produsul pe fața ușor umezită. Experții în îngrijirea pielii sunt de părere că cea mai bună modalitate de aplicare a cremei este în tandem cu picăturile de apă care rămân după ce te-ai spălat pe față sau după ce ai făcut duș. Explicația este că astfel este îmbunătățită capacitatea cremei de a pătrunde în straturile profunde ale pielii și este sigilată hidratarea în țesuturi. E practic un truc ce valorează milioane!

Fii conștientă de „locul” pe care îl are crema ta. Dacă folosești doar demachiant și cremă de față, e simplu: crema se aplică întotdeauna ultima înainte de makeup. Dar dacă rutina de îngrijire e mai complexă, e posibil să te simți la un moment dat încurcată. Soluția? Specialiștii spun că produsele trebuie utilizate de la cel mai subțire la cel mai consistent. Cu alte cuvinte, începe cu serumul/esența/diversele tratamente faciale, continuă cu crema de față și abia la sfârșit aplică uleiurile.

Întinde crema din centrul feței către extremități. Aplică o cantitate de cremă corespunzătoare unei monede de 50 de bani, punctual, în mijlocul frunții, pe puntea nasului și pe bărbie și de aici întinde spre marginile feței. Nu uita nici de gât!

Folosește mișcări circulare de masaj. A îmbina aplicarea cremei cu un masaj nu e doar o tehnică de răsfăț, dar și un gest cu uluitoare proprietăți antiage. Folosește mișcări circulare, blânde, dar ferme, și insistă mai ales în regiunea ridurilor, pentru a permite absorbția produsului în liniile fine.

Încheie cu mișcări ascendente de tapotare. Așa te asiguri că produsul tău de hidratare pătrunde cu totul în piele, activezi circulația sângelui și obții în mod natural și benefic un ten proaspăt și strălucitor.

Ce cremă face cinste ritualului tău de îngrijire

Dailani consideră că fiecare cremă „merită” un ritual de îngrijire consecvent și bine pus la punct, dar și că fiecare ten merită crema de față antirid Rejuvenate. Folosită respectând instrucțiunile de mai sus, crema va oferi un efect de lifting extraordinar, va preveni îmbătrânirea pielii, va reactiva funcțiile acesteia și va reduce ridurile. Tenul tău e din nou luminos, proaspăt, catifelat, ferm și elastic.

Crema antirid Dailani are la bază o concentrație extrem de ridicată de vitamine, uleiuri esențiale și Omega 6, care vor garanta toate super beneficiile despre care ți-am vorbit mai sus. Pe bază de ulei de argan, ulei de măsline, unt de Shea, amidon din orez, ulei esențial de paciuli și ulei esențial de mușcată, crema Rejuvenate este dovada absolută că, apelând la natură, te vei reîmpăca cu frumusețea ta și vei redefini cu totul altfel înaintarea în vârstă.

Îngrijirea tenului pornește de la câteva reguli, e îmbibată cu dragoste și cu afecțiune și atinge stelele atunci când folosește produsele potrivite, scăldate în darurile naturii. Aplică o cremă hidratantă ca la carte, atunci când trebuie și cum trebuie, și vei vedea garantat diferențele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Îngrijirea tenului: Când și cum folosim corect crema de față