Antena Meniu Search
x

Mesajul unui medic din Iași, după ce a fost externat ultimul pacient Covid din spital: ”Ne este frică să nu sărbătorim prematur”

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, unitate suport-Covid de la începutul pandemiei, a anunțat că a externat marți seară ultimul pacient bolnav de Covid-19. Deși în alt context ar fi un motiv de bucurie, medicul Radu Crişan Dabija spune că el și colegii săi nu se pot bucura pentru că ”se adună nori grei deasupra Europei şi ne este frică să nu sărbătorim prematur”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.12.2021, 23:17

Mesajul unui medic din Iași, după ce a fost externat ultimul pacient Covid din spital: ”Ne este frică să nu sărbătorim prematur”
Mesajul unui medic din Iași, după ce a fost externat ultimul pacient Covid din spital: ”Ne este frică să nu sărbătorim prematur” - Shutterstock

“A doua oară anul acesta răsuflăm (ironic, nu?) uşuraţi fiindcă am externat (din nou) ultimul bolnav de Covid-19. Plecând pe picioarele sale, am privit din nou, ca într-un morbid deja-vu, cum ne îmbătăm cu gândul că poate “e gata”, “se termină”, am scăpat. Dar se adună nori grei deasupra Europei şi ne este frică să nu sărbătorim prematur“, a scris medicul Radu Crişan Dabija pe Facebook.

Dr. Radu Crişan Dabija scrie, în mesajul postat pe Facebook, că și-ar dori să nu mai audă zgomotul compresoarelor din staţia de oxigen şi nici “salvările urlând toată noaptea“ pe străzile Iaşiului. 

”Ce n-aş da să nu mai aud motoarele compresoarelor din staţia de oxigen gemând de extenuare, salvările urlând toată noaptea până şi în liniştea dealurilor mele din Comunitatea Bârnova - Iaşi, plânsetele fiilor şi fiicelor de bolnavi răpuşi de mizeria asta de virus şi disperarea bolnavilor după mai mult oxigen. Ce n-aş da să nu mai aud “Faceţi ceva, vă rog!” Dar, mergem inainte. Cu bune, cu rele, mergem fix înainte, noi, cei de la Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iaşi (…) Hai, poate am scăpat de virus“, mai scrie medicul Radu Crişan Dabija. 

Medicii s-au încurajat unii pe alții în pandemia de Covid

Medicul a transmis și un mesaj de laudă la adresa colegilor lui care ”au trecut prin atat de multe încercări dar și nedreptăți încât numai statutul lor, de supra-oameni, i-a făcut să poată zâmbi și să mai găsească energia să fie un umar ferm și de incredere pe care se sprijine disperarea și speranța fiecarui bolnav”.

Numărul cazurilor de Covid a scăzut constant în ultimele săptămâni la Iaşi, marți fiind raportate 23 de cazuri noi de Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Mesajul unui medic din Iași, după ce a fost externat ultimul pacient Covid din spital: ”Ne este frică să nu sărbătorim prematur”