Antena Meniu Search
x

Video Crima din Iași: Suspectul capturat în Italia și-a schimbat înfățișarea. Planul pus la cale înainte de a comite dublul asasinat

La şase zile de la dubla crimă din Iaşi, suspectul principal a fost prins. Autorităţile i-au luat urma în Italia. Se ascundea la Roma. Şi-a schimbat înfăţişarea pentru a trece nevăzut de ochii poliţiştilor. Între timp, în ţară, Ioana a fost înmormântată. Familia, dar şi prietenii nu-şi explică ce s-a întâmplat în noaptea aceea şi ce ar fi putut duce la o asemenea tragedie. Cei doi studenţi ar fi urmat să se logodească în primăvară.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.12.2021, 19:21

Vezi și

La şase zile de la teribila crimă, poliţiştii au pus mâna pe Ahmed Sami El Bourkadi. Individul de origine marocană, cu cetăţenie canadiană, a fost încătuşat în timp ce era la Roma, în Italia. Ca să fie sigur că scapă nevăzut, presupusul criminal şi-a schimbat înfăţişarea. S-a tuns scurt, şi-a ras barba şi şi-a pus o pereche de ochelari de vedere. În zadar! Poliţiştii i-au dat de urmă. La arestare i-au ajutat şi anchetatorii din peninsulă.

Individul şi-ar fi făcut planul unei crime aparent perfecte. Biletul de avion spre Italia şi l-ar fi cumpărat înainte de dubla ucidere. Sâmbătă ar fi decolat din Iaşi cu destinaţia Roma însoţit, cel mai probabil, de iubita sa.

Călăul celor doi studenţi s-ar fi făcut nevăzut încă de joi seara. Atunci a fost nevoit să meargă la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, pentru a-şi trata rănile de la mâna dreaptă cu care s-a ales în timpul măcelului.

Criminalul studenților din Iași a mers la spital după măcel

Pe acelaşi subiect

Prof. Dr Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul Sf. Spiridon: ”A fost tratat în urgenţă de către chirugia plastică. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”.

În timp ce criminalul era prins în Italia, în România părinţii şi apropiaţii o conduceau pe Ioana pe ultimul drum. Tânăra de 23 ani a fost înmormântată în rochie de mireasă, într-un sicriu alb.

Tatăl Ioanei crede că tânărul marocan a avut complici

”Nici nu ştiu ce cuvinte să spun acum. Este foarte cumplit şi dureros. Un şoc enorm de mare”. Sunt mărturiile dureroase ale tatălui Ioanei. Părintele este în stare de şoc de când a aflat cum a sfârşit singura fiică.

Tatăl Ioanei: Eu am văzut-o la IML sâmbătă. Era arsă pe mâini, pe picioare”.

Şi, crede că Ahmed Sami El Bourkadi ar mai fi avut complici.

Tatăl Ioanei: ”Sigur nu este doar unul singur”.

Ioana și iubitul ei, Youssef, aveau planuri de căsătorie

Ioana şi iubitul ei marocan Youssef erau împreună de aproape un an. Îşi trăiau povestea de iubire în vila închiriată în cartierul rezidenţial din Iaşi. El viitor medic, ea viitoare asistentă.

Edmond Ciumașu, director Școala Postliceală sanitară Iași: ”Era elevă în anul doi, la specializarea asistent medical generalist. Cu o inteligenţă peste medie, era foarte implicată in pregătirea ei profesională”.

Tatăl tinerei vorbise ultima dată cu ea la începutul săptămânii trecute. Stabiliseră să vină şi să-i ajute pe cei doi cu decorarea casei de Crăciun. N-a mai apucat.

Tatăl Ioanei: ”Eu am stat de vorbă cu ea duminică, marţi. Urma din ianuarie să plece într-o vacanţă”.

Cei doi tineri aveau planuri de logodnă. În ianuarie ar fi trebuit să meargă împreună la Bruxelles. Acolo, Ioana ar fi urmat să-i cunoască pe părinţii lui Youssef şi să primească binecuvântarea relaţiei.

Preot: ”Ei aveau o relaţie şi urmau să se căsătorească”.

Anchetatorii nu exclud ipoteza unui jaf ori a unei iubiri neîmpărtășite

În comunitate, nimeni nu-şi explică gestul îngrozitor făcut de individul care se pregătea să devină medic. Şi anchetatorii vor să afle dacă a fost vorba de jaf, răzbunarea sau de o dragoste neîmpărtăşită.

Femeie: ”Păcat de tinereţea ei”.

Bărbat: ”Un copil nevinovat să ajungă pe mâna unui criminal”.

Youssef va fi înmormântat în Belgia, acolo unde sunt stabiliţi părinţii săi.

Clara Mihociu, reporter Observator: ”Trupul neînsufleţit al tânărului student este în continuare aici la institutul de medicină legală. Ar urma ca până la finalul săptămânii o firmă specializată să vină să-l ridice şi să-l ducă în Belgia, unde să fie înmormântat”.

Presupul criminal are deja un mandat de arestare pentru 30 de zile în lipsă. Aşa că acum individul urmează să ajungă în faţa unui judecător italian care să-i confirme mandatul internaţional de urmărire, iar apoi va fi extrădat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Crima din Iași: Suspectul capturat în Italia și-a schimbat înfățișarea. Planul pus la cale înainte de a comite dublul asasinat