Antena Meniu Search
x

"Nu am făcut destul" - mesajul unei campanii de prevenire a cancerului la sân, desfăşurată în Transilvania

"Nu am făcut destul" să prevenim boala - este mesajul unei campanii de prevenire a cancerului la sân, desfăşurată în cinci judeţe din Transilvania. Iniţiativa vine de la două ONG-uri şi are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural

Vezi și

"Nu am făcut destul" să prevenim boala - este mesajul unei campanii de prevenire a cancerului la sân, desfăşurată în cinci judeţe din Transilvania. Iniţiativa vine de la două ONG-uri şi are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural. Specialiştii vor să tragă şi un semnal de alarmă. Peste 3.000 de românce mor anual din cauza acestei maladii.

Una din şapte femei se confruntă cu o problemă de sănătate la nivelul sânilor, însă refuză să meargă la medic de frică sau de ruşine, arată studiile. Iar 4 din 5 femei nu fac niciodată un control medical la sâni. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Asociaţia Pacienţilor Cronici din România vor acum să schimbe asta. Caravana "Nu am făcut destul" a ajuns într-o comună din Bistriţa-Năsăud.

Cancerul la sân poate fi tratat dacă îl depistezi la timp. Este mesajul pe care iniţiatorii campaniei vor să îl transmită cât mai multor femei.

Specialiştii recomandă o vizită la medicul specialist cel puţin o dată pe an.

Campania se desfăşoară în această perioadă în cinci judeţe din Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Sanatate » "Nu am făcut destul" - mesajul unei campanii de prevenire a cancerului la sân, desfăşurată în Transilvania