Antena Meniu Search
x

Video Postura corectă și exerciții pentru sănătatea coloanei vertebrale. Metode de recuperare

Schimbăm acum registrul şi vorbim despre una dintre cele mai întâlnite probleme medicale la copii: afecţiunile de coloană vertebrală. Orele petrecute pe scaun în faţa ecranelor, postura defectuoasă dar şi micile accidente de la joacă pot provoca probleme greu de corectat care vor marca viaţa viitorului adult. Mişcarea este cel mai important tratament spun specialiştii.

de Lorena Rădulescu

la 03.02.2021, 14:30

Vezi și
  • Specialiştii atrag atenţia că programele de Kinetoterapie trebuie personalizate pentru fiecare pacient în parte. 

Despre cum prevenim dar şi metode de recuperare în cazul problemelor de sănătate deja apărute aflăm de la specialişti chiar acum. 

Georgiana Tache - medic recuperare medicală: Este vorba de faptul ca stau foarte aplecati asupra laptopului. Cu capul proiectat inainte, cu spatele cocosat, fie ca stau cu un picior sub ei sau stau pe o parte sprijiniti intr-un cot... iata cum apare inclinarea laterala la nivelul coloanei vertebrale

Recuperarea afectiunilor ortopedice ale copiilor trebuie tratate din timp, iar kinetoterapia s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode.

Metoda Schroth, tratament pentru scolioze idiopatice

Sorina Micu - kinetoterapeut: Terapia Schroth este o terapie ce se bazeaza pe tehnici de respiratie corecta. Tridimensionala in torace. Cu ajutorul terapiei putem sa respiram intr-o anumita parte a toracelui si in cealalta parte sa facem o contractie musculara si asa sa putem cu ajutorul musculaturii sa derotam coloana vertebrala. Avem nevoie de o postura. In primul rand indoim genunchii. Ne aplecam inainte. În momentul in care ne apucam sa facem respiratia coloana vertebrala este in ax si cat mai aproape de mijloc. Şi acum incercam sa respiram in partea stanga a toracelui si sa facem o contractie pe expir in partea dreapta. 

Cifoza este o altă afecţiune a coloanei vertebrale.

Mai exact, este o rotunjire a spatelui. Cifoza posturală poate fi, de obicei, tratată cu terapie fizică pentru a intări muşchii spatelui şi a corecta postura.

Sorina Micu - kinetoterapeut: In functie de curbura aplecarea este ori intr-o parte ori in alta. Postura coloanei sa fie una dreapta si in acelasi timp in mometul in care ne ridicam sa lucram si partea de abdomen. Aici lucram extensii. In care lucram partea de spate, musculatura spatelui paravertebrali. Si tragem la spate batul, si sus si jos. Exerciţiile benefice pentru coloană trebuie invaţate de la un specialist. Apoi pot fi efectuate, zilnic, acasă.

Sorina Micu - kinetoterapeut: Putem acasa sa improvizam cu foarte multe lucruri. Putem sa lucram chiar cu o coada de matura. Putem sa incercam sa facem acasa exercitii cu o coada de matura. Putem sa lucram pe covor daca nu avem o salteluta.

Georgiana Tache - medic recuperare medicală: Posturile acestea necorectate pe perioada de crestere a copilului pana se instaleaza pubertatea se vor transforma in spondiloze in boli generative la nivelul coloanei vertebrale su aparitia unor osteofite, cu degradarea discurilor si intr-o ultima faza se pot transforma si intr-o hernie de disc.

Specialiştii atrag atenţia că programele de Kinetoterapie trebuie personalizate pentru fiecare pacient în parte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Postura corectă și exerciții pentru sănătatea coloanei vertebrale. Metode de recuperare