Afecțiuni ale coloanei vertebrale cauzate de o activitate full-time la birou

De Redactia Observator.
Publicat: 04.08.2020, 13:32.
Actualizat: 04.08.2020, 13:42

Durerile de spate sunt cele mai frecvente afecțiuni cauzate de șederea prelungită la birou, deoarece poziția adoptată și timpul petrecut în acea postură se află în contradicție cu modul în care organismul uman este conceput să se manifeste. Corpul omenesc este o mașinărie complexă, un ansamblu de abilități care îi permit funcționarea în cele mai variate medii. Cu toate acestea, în mod evident, o poziție statică, relativ contorsionată în fața unui dispozitiv luminos nu este una care să-l avantajeze și să-i permită să existe firesc, natural.

Afecțiuni ale coloanei vertebrale cauzate de o activitate full-time la birou

Afecțiuni ale coloanei vertebrale cauzate de o activitate full-time la birou

piqsels.com

Din necesitatea d-a verifica nivelul de compatibilitate a lucrului la birou cu standardele necesare menținerii sănătății celor implicați, se pot elabora studii ale ergonomiei locului de muncă. Prin intermediul acestora, specialiștii propun identificarea posibilităților de adaptare a jobului la nevoile specifice ale persoanelor care interacționează cu un computer. Scopul final este minimizarea riscurilor de alterare a sănătății spatelui, pe termen mediu și lung.

Afecțiuni ale coloanei vertebrale

Sunt cel mai frecvent provocate de lucrul prelungit la birou:

  1. Cifoza – este o deformare a coloanei vertebrale ce afectează persoanele care petrec perioade îndelungate pe scaune neergonomice; se manifestă prin instalarea rapidă a stării de oboseală, o sensibilitate ridicată și, în cazuri severe, chiar dureri de piept.

  2. Cervicalgia – își are originea în poziția incorectă și forțată în timpul orelor la birou și se manifestă prin furnicături, sensibilitate în mișcări, pierderea mobilității, dureri de cap și lipsa echilibrului.

  3. Torticolis – apare atunci când nervii cervicali se inflamează din cauza limitării posibilității mușchilor gâtului de-a se relaxa.

  4. Dorsalgia – se manifestă prin durere în zona spatelui și este provocată de utilizarea unor scaune neergonomice.

  5. Epicondilită – este o inflamație a tendoanelor la persoanele care folosesc tastatura și mouse-ul fără a avea suportul ergonomic necesar și fără a lua pauzele firești recomandate.

Situații cu potențial de risc

Pentru a ști cum să ne protejăm de asemenea boli, este necesar mai întâi să identificăm corect acele conjuncturi în care se pot produce afecțiuni ale coloanei vertebrale. În asemenea context, vom întâlni în mod constant:

Măsuri de limitare a riscurilor

Evitarea situațiilor cu potențial de-a genera afecțiuni ale coloanei vertebrale se poate realiza prin:

În concluzie, oricât de mare ar fi volumul de muncă la birou sau oricât de pasionați am fi de ceea ce facem, principala preocupare trebuie să rămână protejarea sănătății. Acest lucru este posibil prin prevenirea sau limitarea situațiilor care pot genera incidente, accidente serioase sau oboseală accentuată. În caz contrar, riscăm să constatăm ulterior deteriorări grave ale propriei stări de bine. În asemenea situație, este foarte probabil ca nicio sumă de bani și nici măcar un efort medical susținut să nu mai poată aduce organismul la starea de normalitate, iar calitatea vieții să fie înrăutățită iremediabil.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Cele mai dificile zodii. 3 nativi care au o personalitate greu de mulțumit
CaTine.ro
Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia. Turiștii au făcut „drum întors”!
gandul.ro
Simona Halep, apariție spectaculoasă alături de Ion Țiriac la turneul WTA de la Cluj! Sportiva a petrecut momente de neprețuit alături de mentorul ei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro